[]

yurtdışına köpek götürmek

yarın bir gün yurtdışına taşınma durumumuz olursa köpeğimizi de yanımızda götürebiliyor muyuz? avrupada ya da amerika? köpek rottweiler. kocaman.




 
Ulkeden ulkeye kosullar degismekle beraber genelde goturulebiliyorlar. Avrupa'ya daha rahattir. Kuduz asisi, titrasyon filan isterler. Ulke + evcil hayvan goturme seklinde aratarak tecrube etmis kisilerin yazilarini okuyabilirsiniz


  • fakyoras  (28.02.21 16:30:09 ~ 16:31:36) 
Aşılar, karne, kuduz testi gibi prosedürler ok ise ve tehlikeli tür olarak tasnif edilmemiş ise sıkıntı olmaz.


  • habarbey  (28.02.21 17:19:55) 
Yalnız bu prosedürler vakit alıyor, bir arkadaşım bayağı bir uğraşmıştı. Eğer aklınızda öyle bir fikriniz var ise, pet pasaportu çıkartıp bütün prosedürlerini hazır tutmaya bakın bence.


  • cursor  (28.02.21 17:24:05) 
Ülkeye özgü. Avustralya kesinlikle kabul etmiyor


  • gatherer  (28.02.21 20:21:37) 
cursor +1 Kedi için epey araştırdım. Bazı aşamaların gidiş tarihinden 2-3 ay önce yapılması gerekiyor.

Havalimanında bir sürü prosedürü var (x-ray vs.) Her havayolu şirketi sizinle birlikte uçmasına izin vermiyor (gerçi zaten sizin ufaklık biraz iri :))

Bazı şirketler kargo bölümüne kabul etmeden önce sakinleştirici gibi şeyler veriyor. Ata verilecek dozu kediye veren bir sürü beyinsiz var.

Ben en sonunda kargo bölümüne vermeye kıyamadığım için yerleştikten sonra arabayla götürmeye karar vermiştim.
  • bruce mclaren  (28.02.21 20:42:05) 
köpeği aileye emanet edip, önden gidip yer yurt işlerini halledip ondan sonra arabayla taşımak bana da mantıklı gözüktü. benim muhtemel destinasyon almanya gibi gözüküyor. paper work u önden hallettikten sonra bir problem olmuyor anladığım kadarıyla. teşekkürler hepinize.


  • ghostinthemech  (28.02.21 23:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.