[]

Kaza sonrası göğüs ağrısı

10 gün kadar önce bir trafik kazası yaptım, aniden önüme kıran araca 110 km hızla vurdum. İlk bir kaç gün kollarım omuzlarım sırtım göğsüm çok ağrıdı ama sonra çoğu geçti. Kazadan beri göğsümün üst tarafı, tam boyunla birleşen yer hiç geçmedi hâlâ kemik acayip ağrıyor.
Bu normal midir?
Emniyet kemerinden mi oldu acaba yoksa hava yastığından mı? Doktora gitmedim gitmek de istemiyorum acaba bir süre sonra geçer mi?


 
sadece doktorun yanıt verebileceği bir konuda doktora gitmemeniz çok ilginç, geçmiş olsun. doktor değilim, geçer mi bilmiyorum.


  • orient blue  (28.02.21 09:26:36) 
geçmiş olsun. emniyet kemerinin sizi geri çektiği noktadan kaynaklı bir ağrı ise, kemer kaynaklıdır. ek'nin mantığı bu dur. çarpışma şiddetini vücudunuzdaki en güçlü kemiklere aktararak sizi tutar. bunun sonucu da ağrı normaldir. ek düzgün çalışıyor ve mesafe doğru ayarlı ise hava yastığına çarpmamanız gerekir.

muhtemelen kılcal çatlaklar oluşmuştur. tedbir amaçlı doktora görünmekte fayda var. tabi sizin tercihiniz.
  • helenart  (28.02.21 09:49:39) 
Bahsettiğin kemik köprücük kemiği sanırım. Vücudumuzdaki en sert ve bu nedenle en kırılgan kemik, esnemediği için. Ek olarak üstünde et vs olmadığından dış darbelere çok açık o yüzden kırılma, çatlama olası. Ben geçen yaz kırdım, kırılmış olsa boynunu bile oynatamazsın o kadar acı veriyor yattığın yerden doğrulamıyorsun. Çatlak olabilir, tedavisi ise yok. Eğer çatlaksa doktor sana bir korse gibi bi şey aldıracak medikalciden, onu kullanacaksın sabit tutup bir an önce kaynaması için.


  • mg3929  (28.02.21 12:10:43) 
doktora gitme doktor sana gelsin-kımıldama hatta iç kanama bile olur.


  • jamswety  (28.02.21 13:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.