[]

Hassas Kulaklı Olmak / Gürültüye Tahammül Edememek

Böyle birisiyim. Metroda çalgıcılar binerse çok sinirlenirim. Duyulabilecek mesafede yüksek sesle konuşana, yüksek sesle müzik/telefon dinleyene, egzozcu tofaşlara katlanamam. Komşu kapiyi sert çekse uyanıp içimden söverim. Uzar gider ama asıl demek istediğim eğer aranızda benim gibi varsa biraz dertleşmek. Kapıyı sert kapatıyosun gibi basit bir şey için komşuyu uyaracak halim de yok, normal standartta gürültü yapıyorlar belki ama ben de hassasım işte. En ufak şeye uyanıyorum. En ufak ses gelse uyku için yatağa girdiysem bütün uykum kaçıyor. Sonra sinirlenip 3 saat yatakta dönüyorum. En sevdiğim şeylerden birisi Noise Cancelling kulaklığım.

Neyse çok uzattım da aranızda benim gibi olan var mı? Ben biraz anormal hassasım ama bizim gibiler için her gece zulüm oluyor arkadaşlar


 
evet. en sıkıntılısı da mizofoni olmayan insanların bu tür tepkilere anlayışsız oluşu.


  • papa ikinci jambon  (27.02.21 23:21:35) 
seninle çok ortak noktamız var gibi.. ben daha çok apartman gürültüsü ve bulunduğum ortamda yaptığım işten bağımsız sesler çıkartan (sohbet, tv izleme vs.. kişilerden rahatsız olup işe konsantre olamıyorum.

yıllar önce şu uyku tıkacını aldım.. (git: www.hepsiburada.com) özellikle gece geç saatlerde yatıp öğlene doğru kalktığımda çok işe yarıyor. sabah saatlerinde ev içinde ve komşularda çok fazla ses olur.. ancak bu tıkaç ile hiçbirini duymuyorum. hatta o kadar alıştım ki bazen kulağımdan çıkmış oluyor sesleri duyunca hemen uyanıyorum.
  • jepa  (27.02.21 23:36:01) 
Valla bi kere denemiştim uyku tıkacı ama demekki benim kullandığım dandikmiş,hiç işe yaramadı diye bir daha kullanmadım. Bu dediğini bir alıp deneyeyim dediğin kadar iyiyse beni büyük dertten kurtarmış olursun


  • onkiloversemtamamım  (27.02.21 23:42:27) 
Yüksek seslerden -birisi için normal ses benim için çoğu kez yüksek oluyor- inanılmaz rahatsız oluyorum. Sırf bunun için müstakil evde ya da binanın en üst katında oturmak istiyorum. Daha iki gün önce odama nasıl ses yalıtımı yaptırabilirim diye araştırdım. Özellikle dikkatimi toplamam gereken anlarda bu duruma aşırı sinirleniyorum.


  • GoodMorningTeacher  (27.02.21 23:58:04) 
@onkiloversemtamamım evet ayrılmaz ikili olduk :) kaybedersem ya da o anda kullanamadan uyumak zorunda kalırsam ne yaparım diye dert ediniyorum bazen. small medium large seçeneği serçe parmak kalınlığına göre oluyordu sanırım.. onu araştırıp doğru ebatta alırsınız. dışarıda da kulaklıkla müzik dinleyerek çözmeye çalışıyorum.


  • jepa  (28.02.21 00:21:58 ~ 00:22:17) 
Konuyla biraz alakasız olacak ama böyle bir film izlemiştim. American horror story kuşağında mıydı neydi. Ta cnbce zamanları, 2007 filan olacak. Orda böyle sese karşı ilginç şekilde duyarlı bir vatandaş vardı. Sonunda kulaklarını kesiyordu filan. Epey korkutucu gelmişti o zamanlar. Ben de işim gereği sessiz ortamlara ihtiyaç duyuyorum, neyse ki aile apartmanında yaşıyorum da sorun olmuyor. Gene de sabahları sokak gürültüsü yüzünden uyanıyorum ve kulağa bir şeyler tıkayıp tekrar uyuyorum. Çalışmak için de çatıdaki odayı kullanıyorum. İstanbul'da kaldığım dönem şehrin uğultusu beni deli ediyordu. Sonra sakin bir şehre geçtim de rahat ettim. Ama gene de alışmaya çalışmak en iyisi. Şehir dediğin gürültüden ibaret. Herkesin müstakil ev ya da küçük şehirde yaşama imkanı olmuyor haliyle.


  • osuran imam  (28.02.21 00:34:42) 
Gece uykulariniz nasil derin uyuyabiliyor musunuz


  • seyyar satıcı  (28.02.21 02:17:00) 
Ben de sizin gibiyim. Gece tıkaçla uyuyorum. Sırf gürültü yüzünden en üst ve oldukça yüksek kat bir eve taşındık. Ona rağmen gece defalarca uyanıyorum. Şimdi de orman arazisinde bir ev arıyoruz. Açık ofiste çalışmaktan sinir hastası oldum. Bose’nin dışarıdan gelen sesi kesen kulaklığı iyi oluyor.
Sizi çok iyi anlıyorum. Arada bir atarax şurup iyi oluyor uyku için.

  • suicides underground  (28.02.21 09:18:15) 
@seyyar, uykum çok deliklidir. gece 2-3 defa uyanirim ama eger komsu veya ailem ses yaparsa. yoksa pek uyumam. uyku kalitem dusuk ve hafif uyurum.


  • onkiloversemtamamım  (28.02.21 10:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.