[]

Hangi Mikrofon Setini Önerirsiniz?

Selamlar,

Kendi kendime podcast kayıtları alıyorum, Şu an Boya'nın 150 liralık yaka mikrofonu ile kaydediyorum podcastleri. Ses kalitesini biraz iyileştirmek istiyorum bütçeme göre bu iki seti buldum, Hangisini önerirsiniz ? Birde elimde Boya varken bu kadar para verip satın alsam çok bi fark eder mi kayıt kalitesinde? yoksa zaten çok fark etmez o kadar para verme mi dersiniz?


1- www.yonkamuzikmarket.com
2- www.yonkamuzikmarket.com

 
Hocam sağolunda dediğiniz mikrofon bin lira, linkte ki sete baktıysanız bütçemi anlıyor olmanız gerek


  • paramolacak  (27.02.21 21:31:43) 
Behringer, Samson, Blue, Rode vs bir sürü basic firmanın kendinden preamplı usb üzerinden çalışan mikrofonları var.

Bu şekilde ses kartı olmadan (fantom +48 nereden alıyor hiç bir fikrim yok o usb ses kartı ve 3,5mm dönüştürücülü tatsız kablo ile ya) direkt bilgisayara saplayarak alacağınız kaliteden çok daha fazlasını verir.

Yani Behringer C1 yerine C1'in usb modelini alırsanız usb üzerinden bilgisayara bağlayarak bu attığınız şekildekinden daha makul bir ses kalitesi ve daha düzgün bir çözüm elde etmiş olursunuz.

Bütçeniz içerisinde usb'li geniş diyaframlı condenser mikrofonlar var. Piyasada düzgün gibi gözüken ama gerçekten mikrofon diyemeceğimiz çin malı ucuz ötesi saçma mikrofonlar çıktı youtuber mikrofonu olarak satılıyor onlara rağbet etmemenizi öneririm. En en en azından behringer, samson alınız.
  • hedep  (27.02.21 21:42:28) 
@hedep çok teşekkür ederim yani bu behringer li setin yanına bi phantom 48 li ses kartı eklersen daha iyi olur diyorsun :), biraz ekonomi çalışayım bakayım :)


  • paramolacak  (27.02.21 21:51:20) 
İleriye dönük farklı mikrofon ya da farklı inputları olan ses kartı ile daha fazla opsiyon sunar tabi ben en tak bitir çözümü sunmuştum usb mikrofon ile, ama ses kartı ve normal mikrofonun ucu daha açık.

Yine en ucuz behringerin 1 xlr 1 line input ses kartlarından alsanız sonuç daha ele gelir olur ama bütçe varsa 2 xlr input alırsanız podcast'e konuk da alabilirsiniz :)

ikinci el focusrite (usb) ses kartları da bi ara dev popülerdi ucuza bulmanız olası.

Behringer c1 yerine B1 almaya çalışın ama c1'ler iyiden iyiye kötü kalite kontrol de yok gibi bişey behringer'de tatsız sonuç olabilir. ya da yine ucuz samson c01 falan behringer c1'den daha insani sonuç verir.

Sescibaba'ya da bakın orası oldukça uzuca satış yapabiliyor güvenli bir sitedir.
  • hedep  (27.02.21 23:42:19 ~ 23:43:01) 
kişisel fikrim boya ve türevi bilinmeyen marka mikrofon almaktansa, bilinen markaların giriş seviyelerinde mkrofon almak daha mantıklı olabilir. bu mantıkla behringer öne çıkıyor sanırım. c1 modali 500tl gibi fiyatla satılıyor olsa da bazı sitelerde 399'a da satıldığını gördüm.. eğer elinizde +48 volt phantom beslemesi bulunan ses kartı yoksa usb modelini öneririm. ama en sağlıklı çözüm elbette bir ses kartı ve condenser mikrofon. belki sahibindende uygun modelleri 2. el bulabilirsiniz... ses kartı olarak da m-audio öneririm. fiyat performans açısından iyidir.


  • jeanluc  (28.02.21 12:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.