[]

Yemek, hijyen

eşimin ailesi birkaç günlüğüne bize geldi. geldiklerinde kendileri yemek pişirmek istediği için biz mutfağa girmiyoruz.

fırında hamurlu bir şeyler yapacaklar fakat bugün bi şeye dikkat ettim; babası tuvalete girdi, elini yıkadı fakat tuvaletini yaptıktan sonra ellerini yıkamadı, sonra da gidip hamur açtı falan...

az çok temiz olan herkes böyle şeylere takar.
yemek yenirken bir bahane uydurup yemek istemiyorum açıkçası. evet insan iğreniyor ama peki sizce somut olarak (bakteri, mikrop vs neyse tam bilmiyorum) yemek hijyen açısından pis midir? yoksa fırında mikroplar falan ölür mü?

 
haklısınız. ben de yemem. kafamı kaşısam ellerimi yıkarım belki ben fazla takıntılıyım bilemiyorum.


  • naksidil  (27.02.21 20:09:37) 
o yediğiniz şey yüzünden çok büyük ihtimalle hasta olmazsınız, birçok bakteri fırın ısısına dayanamaz ama bu yemeğin hijyenik olduğu anlamına da gelmez.


  • tss  (27.02.21 21:07:19) 
hasta olmazsınız, yani bugüne kadar muhakkak çok daha pis şartlarda, çok daha kötü yapılmış yemekleri farkında olmadan yemişsinizdir ama bende de bazen sebepsizce bazı insanın yaptığı yemeği yemekten rahatsız olma durumu oluşabiliyor.

ki sizinki durup dururken hissedilen bir rahatsızlık da değil, son derece geçerli bir mazeret.
ben de yemezdim.
  • blatta hiberna  (27.02.21 21:22:56 ~ 21:23:23) 
"babası tuvalete girdi, elini yıkadı fakat tuvaletini yaptıktan sonra ellerini yıkamadı, sonra da gidip hamur açtı falan"

bu adamin elinden ne ekmek yenir ne su icilir.
  • rm  (28.02.21 08:41:40) 
kardeşim haklısın. hasta olmazsın ama böyle bir ortamda bulunmak istemem. bir şekilde belli et derim.


  • roket adam  (28.02.21 10:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.