[]

Görsel Tasarım eğitimi

Görsel sanatlara merakım var. Fotoğraf ve sinemayla ilgileniyorum. Yıllar önce Bilgi vcd'ye hazırlanacaktım vazgeçtim sonra. Online olarak bir şey öğreneyim diyorum. Online eğitim, zoom üzerinden eğitim yaygın artık. Haftaiçi her gün 2 saat haftasonu iki gün 5er saatten haftada toplam 20 saat ayırabilirim. Asosyal biri olduğum için zamanım çok. Ya bu zamanı yarım bıraktığım gitara tekrar başlamak için kullanıcam ya da görsel sanatlar konusunda kendini geliştireyim diyorum. Ya da yüzyıllık kilişeye başlayıp yazılım mı öğrensem?

Görsel sanatlar için ne önerirsiniz? Nereden başlanır? Udemyde gibi bir yerde sağlam bir eğitim var mı? Yoksa gitara mı döneyim? Selim ışıkın derslerini bitirip param olunca da zoomdan üzerinden bir hocadan ders de alabilirim. Ancak online olması önemli.


 
gitara baslayanlarin yarisi birkac aya birakiyor. kalan yarisinda da hobi'den oteye gitmiyor. yani 100 kisi basliyorsa 10 tanesi falan grup kuruyor yada beste yapiyor. ki su an hersey dijitallestigi icin bu sayi cok daha dusuk.

bence gorsel sanatlara basla. ama ucsuz bucaksiz bir dunya. bir suru alt dali var. once neyi yapmak istiyorsun ona karar ver. seninle ayni kararsizligi yasamis tecrubeli bir abin olarak ne gitar ne kodlama ne gorsel tasarim diyorum.

ux yada ui ogren. arastirma, kodlama, animasyon, tasarim vs.. ile alakali oldugu icin pisman olmazsin. bir de artik grafik tasarimci falan kalmadi artik. en fazla copy center'da yada fotografcida asgari ucretle calisirsin.
  • buenosdias  (27.02.21 14:41:25) 
Görsel sanatlar için bir yerinden başlayıp sevip sevmediğinize bakın, 1 ay düzenli vakit ayırsanız başlangıç için kafanızda bir şeyler olur. Youtube'dan photoshop derslerini takip edin. Yazılım için de aynı şey, codeacademy.com gibi yerlerden günlük 10 dk ile başlayın bakalım seviyor musunuz. Önemli olan başlamak:) Görsel sanatlar dahil birçok alan merak ile ilerliyor.


  • kaset  (27.02.21 18:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.