[]

Her Mülakata Çağıran Firmaya Gidiyor musunuz?

ben hepsine gidiyorum ama olumsuz olunca da emekler boşa gitmiş oluyor, mesela şartlar ne kadar iyi olursa olsun cumartesi çalışma olunca direkt kafan siliyorum orayı.

firma mülakat için aradığında cumartesi çalışma yoksa gelirim de diyemiyorsunuz tabi, siz nasıl yapıyorsunuz her çağıran firmaya gidiyor musunuz yoksa telefonda kısa bir bilgi aldıktan sonra mı gelirim ya da gelmem diyorsunuz?


 
hep online oluyor görüşmeler o açıdan sorun olmadı hiç.


  • jelly bear  (27.02.21 13:21:00) 
neden diyemeyeyim?
dandik/asla çalışmam diyeceğim yerlere başvurmuyorum.
başvurmadan arayan yerlerle de telefonda ön görüşme yapıyorum. teşekkür edip gitmediğim çok yer oldu.
onun dışında her görüşme zaten kendi başına güzel bir deneyim/kazanım bence. görüşüp gelen teklifi reddettiğim veya 2.3. görüşmeye gitmediğim yerler de oldu. yine de deneyim cepte kalmış oluyor. iki iş yapış tarzı, üslup vs görüp tanıyorsunuz. ama berbo yerlere artık uğramıyorum bile.
cumartesi çalışma mı kaldı? :/
  • rewlack  (27.02.21 13:30:19) 
cogu cagirana yanit bile donmeye useniyorum linkedinden. cok begendigim bi yer olursa degerlendiriyorum. ayrica cumartesi calisma varsa en bastan veda edebilirsin bunda ayip bir sey yok. is veren ne kadar seni seciyorsa, senin de is vereni secme ve sorgulama hakkin var. interview tek tarafli bir sey degil, onlar seni sen de onlari degerlendiriyorsun gorusmede.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (27.02.21 14:14:43) 
Şu an iş aramadığım için gitmiyorum. Son iki ayda 5-6 yerden görüşmeye çağırıldım hiçbiri ile görüşme yapmadım. İş değiştirmek istemiyorsam neden hem kendi vaktimi hem başkalarının vaktini boşa harcayayım.

İş arıyorsam ve başvurmadığım bir yer aradıysa, firmanın sektörü ismi pozisyonun niteliği gibi kriterlere bakarım. Uymadığını düşünürsem yine görüşmem, uyarsa tabi ki görüşürüm.
  • Lethe  (27.02.21 14:19:53) 
Git ki sorulacak sorularo gör tecrübe olur. Ben çağıran hepsine giderim anasının nikahında bir lokasyonda değilse. Sonraki isteyerrk gittiğin görüşmelerde sorulacak sorulara pata küte cevap verebilirsin böylece


  • regina phalange  (27.02.21 14:26:22) 
benim de prensibim var öyle. 9-18 yani 9 saatten fazla olan ve 4 haftada 1 gün cumartesi çalışacaksın diyen çok firmayı eledim. boşu boşuna sömürmeye çalışıyorlar.
özel sigorta yoksa eledim. ilk başta da maaş aralığımı söylüyorum. çoğusu sıkıntı etmiyor ama çok azı sonra belirlenir deyip devam ediyor
zaten önceden ilan bilgilerini isterim atmamışlar çalışma saatleri, fazla mesia var mı,mesai parası var mı gibi
  • ShadowOfMoon  (27.02.21 15:08:00) 
telefonda önce bütçeyi soruyorum ben de, eğer en başta parasal bir uyuşmazlık yoksa gitmiyorum. ilk telefonda 4 aşağı 5 yukarı ortaya çıkıyor her şey.


  • roket adam  (28.02.21 10:10:06) 
bol keseden basvuruyorum ara sirada bir hafta icinde iki mulakat oldugu falan oluyor, oyle olunca genelde sadece bir tanesine (daha cazip olana) gidiyorum. Bazen mevcut isim yogun oldugu icin gitmedigim oluyor.


  • hot potato  (28.02.21 10:39:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.