[]

Otomatik vitesçilere soru...

Vitesi D'den P'ye alırken öncesinde N'ye (boş) alıyor musunuz?

Otomatik şanzımanların ömrüyle ilgili böyle bi bilgi duymuştum ama teyit edemedim.

Mesela ben D'den P'ye haşırt diye geçiririm. Tabii ileri-geri anlık hareketlerde falan aracın tam durmasını bekliyorum o ayrı. Ama özellikle vitesi park pozisyonu öncesinde boşta bekletmek gerekiyor mu?

 
Aslında tavsiye edilen yöntem şu: Tam duruşu yaptın. Ardından vitesi boşa alıp el frenini çektikten sonra fren pedalını bırakıyorsun ve ardından tekrar frene basıp P'ye alıyorsun. Araç rampada duruyorsa bu yöntemle vites boştayken ve el freni çekiliyken freni bırakınca aracın yükü frene biniyor, şanzımana değil. Şanzımana yük binmesi uzun vadede sorun yaratabilir. Rampa olmayan yerlerde bunu yapmak çok önemli değil ama alışkanlık oluşması açısından sürekli yapılırsa daha iyi tabii.


  • himmet dayi  (27.02.21 11:31:13) 
Yokuşta park ederken yapıyorum. Yükü şanzımana değil el frenine vermek için. Düz yolda gerekli olduğunu sanmıyorum.


  • temasettin  (27.02.21 11:31:51) 
vites önce N alınır. El freni çekilir sonra P alınır.
sebebi şanzımana yük bindirmemektir.
özellikle bendeki dsg şanzıman gibi hassas bir şanzımana sahipsen kesinlikle öneririm.

@himmmet dayi ekstra 2 kere frene basma olayını da yapayım ben. ne olur ne olmaz.
  • alt4y  (27.02.21 12:44:48 ~ 12:46:43) 
@alt4y

ekstra 2 kere frene basma olayı tamamen vitesi değiştirmeyle alakalı.
Aracı durdurmak için frene mecbur basıyorsun zaten :)
Durduktan sonra freni bırakmadan boşa alıp el frenini çekiyorsun. Sonra freni bırakıp aracın yükünü el frenine yüklüyorsun. Tekrar frene basıp P'ye alıyorsun. Çünkü frene basmadan vites değiştirilemiyor.
  • himmet dayi  (27.02.21 17:06:01) 
şehir efsanesi bu P'ye almadan önce N'ye geçirmek falan. Dünyanın hiçbir yerinde ne gördüm ne duydum böyle bir şey. şanzıman o kadar kolay dağılan bir şey değil. çok yokuş bir yerde değilsen direkt geçir P'ye sonra ister el frenini çek ister çekme.


  • redskull  (27.02.21 17:56:35) 
Direkt dan diye geçiyorum, neden n'ye alayım önce anlamadım.


  • roket adam  (28.02.21 10:11:20) 
Yokuş değilse gerek yok, ama yokuşsa mutlaka yapın, şanzıman kilit kırılmasının önüne geçersiniz.


  • John Bloor  (01.03.21 16:25:37) 
Amaç aracın yükünü el frenine yüklemek. Düz zeminde çok gerekli değil amaaa sen düz zeminde de yap ki kas hafızası olsun, alışkanlık olsun.


  • boray eris  (01.03.21 17:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.