[]

Devlet hastaneleri randevu?

Biliyorsunuz su süreçte randevusuz kabul etmiyorlar. Acillik bir durum olmayıp bir hastalığa yakalansanız sictiniz. İstedigim bölüme hiç randevu yok. Ben de ona yakın başka bir bölümden randevu buldum. Hastaneye gittim diyelim ki doktor bu benlik bir durum değil şu bölüme gitmen gerekir dedi. Doktor oradan aktarım yaparsa randevu almam gerekiyor mu. Sistem nasıl işliyor.




 
Aile hekimine tam da bunu yasamamak gitmelisiniz, o karar verecektir uzman lazim mi diye.

Ilk adim aile hekimi, sonra onun yonlendirmesiyle uzman olmali. Bir de 1-2 haftaya sonra ise randevu, kotu degil bence o kadar.
  • kuehles blondes  (27.02.21 11:02:24) 
Aile hekimine gidildi. Ancak bazı tahliller orada yapılamıyor. İstedigim alana da randevu yok.
Sorum tam olarak şu hastanede doktor başka bir bölüme randevusuz aktarabiliyor mu?
@kuehles
  • grid  (27.02.21 11:56:34) 
aktarım yapma diye bir olay yok. gittiğiniz doktor benlik bir durum yok derse yeniden ilgili branşa randevu kovalarsınız. yan dallarda düşündüğünüze benzer bir durum var ama sizin gideceğiniz branş yan dal değil anladığım kadarıyla.

ha nedir gittiğiniz doktor muayenesini yapar, kendi branşıyla yapacağını yapar, bir de şu bölüme konsulte edelim der; o zaman direkt kendisi yönlendirebilir. buradaki işleyiş de devletten özele, hastaneden hastaneye, yatan hastadan ayaktan hastaya değişiyor.
  • hadsafhada  (27.02.21 12:02:20 ~ 12:06:41) 
@hadsafhada konsülde etmek bir nevi aktarım yapmak mi oluyor. O zaman randevu gerekmiyor sanırım


  • grid  (27.02.21 13:20:03) 
Aktarma olmuyor :) Eğer gitmeniz gereken bölüm özel bi uzmanlık alanı gerektiriyorsa ilk ziyaret ettiğiniz hekim ancak kota açabiliyor, siz de enabızdan, mhrsden vs randevu alabiliyorsunuz denk gelirse. Sanırım kotalar 6 aylık oluyor ama bazıları daha kısa. Diş için kısa mesela.


  • e mice  (27.02.21 13:42:58) 
Devlet hastanesinde aktarma diye bir şey duymadım. Doktor kendi bölümüyle ilgili bakar, sonrası için de ya bir şey demez ya da ilgisi olabileceğini düşündüğü bir bölüm varsa oraya gitmenizi söyler. Siz yeniden o bölüme randevu alırsınız. Randevular zaten genelde 15 gün sonrasına oluyor maalesef, bazı bölümlerde daha erken de sıra bulunabiliyor.

Ayrı bir şey daha var, bazı bölümlere direkt randevu da alamazsınız. Örneğin endokrine gitmeniz gerekiyorsa önce dahiliyeden randevu alıp, doktorun yeşil alanı açması lazım. Ancak o zaman ilgili bölümden randevu alınabiliyor, bu zaten sistemde belli olur, bir uyarı yazısı çıkıyor.
Normalde sistem böyle işler, pandemi döneminde farklılıklar varsa bilmiyorum.
  • epitaf  (27.02.21 18:38:46) 
Teşekkürler arkadaşlar ancak en erken 3 hafta sonrasına üniversite hastanesinde randevu bulabildim. Devlet hastanelerinde yok hiç bir zamana yok. İlginc gerçekten.


  • grid  (27.02.21 19:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.