[]

Müstakil ev düşünüyor musunuz?

Düşünüyorsanız nerede ve ne şekilde?

Malum şehirler iyice baydı.

Benim yakın dönemdeki en büyük hayalim bu sanırım. Çok değil 600-700 metrekare bi arsa içinde ekeyim dikeyim, tavuğumun altından yumurtasını alıp, yeni doğuran koyunun kuzusunu seveyim modundayım. Bahcedeki hamağa uzanıp kitabımı okuyum falan.

Ev olarak da eğer yaptırabilirsem iskandinav stili ahşap bir ev var aklımda ama Türkiye'de bunu "yaptırabilirsem" tabii. Olmadı düz bi prefabrik artık :)

Mevkii olarak da istanbul'dan kopmayacak şekilde Şile/Ağva tarafları diyorum ama imarlı arsalar uçtu sanırım. Tarla tapusuna prefabrik konulabiliyor diye biliyorum ama onun da şartları var henüz detaylıca araştıramadım.

Ekstra öneri varsa alabilirim bu arada.

 
Düşünüyorum. O kadar.
Param şimdilik sadece bu kadarına yetiyor.

  • anatomik  (26.02.21 22:07:03) 
Hem de deli gibi dusunuyorum. İzmir depreminden sonra ozellikle, apartmanlar ustume ustume geliyor geceleri uyurken. İlk firsatta tuymeyi dusunuyorum buradan. Becerebilirsem tabii, paraya bakiyor boyle seyler sonucta :/


  • invictae  (26.02.21 22:07:04) 
Tarla tapusuna prefabrik koyarsınız ama izinsiz olduğu için riskli.
Bizim de Sakarya Kocaali’de var arsa ordan biliyorum imar izni onaylandı şimdi konduracağız bakalım minik güzel bir ev.
Konum olarak Kocaali’yi bir araştırın derim hem heniz kenarı hem İstanbul’a yakın. İnsanlar genelde almancı yazdan yaza gelen tipler güze bir ortam var.
  • cilekli pasta  (26.02.21 22:07:31) 
1 senedir, site içinde müstakil evde yaşıyorum yer didim.
Baya keyifli bir şeymiş yahu, bana çok derdi var diye öğretmişlerdi.
1 senede 1 2 küçük tamirat yaptırdık ama taş gibi oturuyoruz
  • summatinyourteeth  (26.02.21 22:07:39) 
Mobilden editleyemiyorum da, yeni bir cevap olarak eklemis olayim, resmen dert yanacam:D gectigimiz ekim ayina kadar İzmir'den kopamam, yok sosyal hayat yok su bu derdim... Ekim ayindan beri sakin bir yerde mustakil bir evim olsun, toplayim tasi taragi gideyim, kapisinin onunde bir avuc topragi olsun bana yeter diyorum. Canim cok mu buyuk sehir cekti? Atlarim hafta sonu gelirim diyorum simdi. Resmen tuyup gitmenin pesindeyim, bir deprem ile emekli kafasina girdim. Uzerime bilmem kac kat apartman yikilacaksa sicarim izmirine.


  • invictae  (26.02.21 22:12:33) 
mustakil evde yaşıyorum, sehirdeki o üst üste konmuş kutucuklarda yasayan insanlarin nasil bıkmadan yasadiklarina sasiriyorum.

onerim, yasayınız mutlaka.
  • Leonardo~Da~Vinci  (26.02.21 22:19:04) 
Düşünmüyorum. Ailemin Beykoz’da hobi olarak aldığı böyle bir evi var. Ciddi emek ve zaman istiyor. Çalışan insanın yılacağı şeyler.


  • ruhen hastayim ben  (26.02.21 22:28:43) 
akşam komşu her işten eve geldiğinde düşünüyorum. mübarekler kendi evlerine değil sanki benim evime geliyorlar. düşüncemi bir gün gerçekleştirmek nasip olur mu bilmiyorum. şile ağva düşünen varsa elini çabuk tutsun, yol yabıyolar oralara arsa fiyatları artar 5-10 yıla :D


  • olutaklidi  (26.02.21 23:03:38) 
Ben rezidans ya da site insanıyım. Müstakil ev hem zahmetli hem de güvenli de gelmiyor bana


  • Gunter  (26.02.21 23:15:47) 
Şu an böyle bir arayıştayız. Türkiye’nin neresi olursa olsun farketmez çomarsız bir alan olması yeterli.


  • suicides underground  (26.02.21 23:28:16) 
Arabaya bagimli olmayi sevmiyorum o yuzden hayir. Bir de mustakil ev demek tum binanin sorumlulugu sende demek. Yeni olunca pek farkedilmiyor ama uzun vadede bakimi tadilati falan isi cok.


  • hot potato  (26.02.21 23:40:43 ~ 23:41:29) 
dusunuyordum ama artik cok da dusunmuyorum.
yaslandiginda oturmak icin cok zor ve de tehlikeli
maddi olarak cok zorlanmam gerek almak icin ne gerek var
mustakil evin cok derdi olur
hayvanlari kolelistirme gibi bir hayalim yaten yok
  • sonsuz  (26.02.21 23:45:15) 
Müstakil evin bahçesinde koyun/kuzu/tavuk beslemek hayvan köleleştirmekmiş bunu da öğrenmiş oldum. Şimdi gidip evdeki kedilerime biraz daha çalışmaları için baskı yapıcam.

Yanıtlar için teşekkür ederim.
  • msb  (27.02.21 09:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.