[]

Şöyle bir yasa çıkarılsa

Anayasa ya da her ne kanunla ilintiliyse isorun teşkil eder mi?

“ 2021 yılı sonrası bir üniversiteden mezun olan memur öğretmen taban maaşı 9000 tldir.”

Maksat ülkenin en prestijli mesleği yapıp zeki insanları yeni kuşağın iyi eğitimine kanalize etmek.

 
saçma olur. 2021 öncesi mezun olan milyonlarca öğretmen yıkar o meclis binasını. bu tür şeyler de gerçekleşmez hiçbir zaman. iyi eğitim vs. için de çözüm bu değil zaten.


  • papuayenigine02561  (26.02.21 21:38:46) 
Öğretmen açığı yok ki ülkede. Atanamayan öğretmenlerin sayısı zaten absürd. Böyle bir yasa olması mümkün değil ama diyelim oldu. Atanamayan öğretmen sayısında patlama olur (sanki daha önce olmamış gibi)


  • himmet dayi  (26.02.21 21:41:36) 
iyi eğitimin yolu öğretmen maaşının çok yüksek olmasından geçmiyor.


  • rose parks  (26.02.21 22:03:34) 
Kontenjan sayısını da iyice düşürmek gerekir.


  • adivar  (26.02.21 22:57:44) 
@ papuayenigine hiçbir şey yapamazlar. Ancak twitterdan mention retweet. Bu ülkede eylem kültürü yok. Var olan da sistemin kolayca absorbe edeceği şekilde naif ve etkisiz.

@himmet dayı
Soruyu yanlış söylemişim 2021 yılı sonrası üniversiteye başlangıç yapan demem gerekiyordu. @adivar’ın cevabıyla düzeltmem gerektiğini hissettim. Kontenjanlar düşürülecek ve az kontenjanda ihtiyaca göre belirlenecek. İhtiyaç oldukça artırılıp azaltılacak.

@rose direkt olarak olmasa da yama çözüm olarak iş görür bence.

@adivar evet. Gayet mantıklı
  • Unde bach canim  (26.02.21 23:52:47) 
eğitim fakültelerinde radikal bir değişiklik sonucu mu yani? bu dediğin ne kadar olası ise eğitim fakültelerinin kalitesinin yükseltilmesi de o kadar olası. mantar gibi her yerde var öğretmenlik.

yeni atanmış bir öğretmenin ilk bi iki senesinde, bazı istisnalar hariç, dersine girdikleri öğrenciler eğitim zayiatı, ben söyleyeyim. nasıl eğitim aldıysa alsın sistem oturtmuş tecrübeli öğretmeni tercih ederim. biri fazla para alacaksa da tecrübeli öğretmen alsın. iş yapılırken öğrenilir. teorik bilgi gerçek hayata geçince havada kalıyor.
  • olutaklidi  (27.02.21 00:24:30) 
Torpil ve rüşvet patlaması olur, hiçbir öğretmenlik vasfı olmayan kişiler torpille kadroları doldurur. Yani umduğunun tam tersi olur diyorum.


  • mikro patlama  (27.02.21 00:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.