[]

Belediye grevleri

Sanırım sadece chpli belediyelerde grev var. Aynı işi yapan insanlar akpli belediyelerde de düşük almıyor mu? Hatta chpli belediyelerde daha fazla sanırım. Neden buradan savunma yapmıyor belediyeler?




 
akp'de isteseler de ses çıkartamazlar çünkü, sendikların ne olduğu belli. chp vur ensesine al ekmeğini tarzı bir yapılanma olduğu için böyle rahat rahat takılabiliyorlar.


  • rose parks  (26.02.21 16:34:50) 
Bildiğim kadarıyla akp'li belediyelerin çoğu işi dışarıya yani taşerona vermiş. Organize olabilecek bir belediye işçisi durumu yok yani. Ama çok da emin değilim.
Bir de akp'li belediyede grev yapınca polisten gaz yiyip sonra feto'cü olmak var.

  • whoosie  (26.02.21 17:01:16) 
Abimin eşi chpli bir belediyede avukat. 5k maaş alıyor. Avukatla işçinin aynı maaşı alması bana çok mantıksız geliyor ya. Soruya cevap değil ama yeri gelmişken söyledim.


  • suicides underground  (26.02.21 17:54:52) 
disk chpli belediyeler dışında kaç belediyede örgütlü, kaçında temsil yetkisi var sorman gereken soru bu. cevabını bulduğunda niye chpli belediyelerde grev yapabiliyorlar anlarsın.
bucada foçada bornovadaki işçi alıyor da maltepedeki niye almasın?

  • Efoody  (26.02.21 17:59:32 ~ 18:00:03) 
belediye vermek isterse verebilir ama neden "akp'li şu belediye 3000 lira, asgari ücret veriyor biz 4800 veriyoruz, daha fazlası olmaz" diye çekilemiyorlar?


  • black mamba  (26.02.21 18:07:10) 
akp li belediyeler bu tür işleri taşeronlara vererek çözdüler / çözmeye çalıştılar.
taşeronlar sendikalı işçi + iş hakları isteyen işçi çalıştırmıyor.
chp li belediyeler ise bu işçileri kendi bünyelerinde çalıştırıyorlar.
chp li belediyelerin çalışan bir çok işçisi sendikalı.
Ve sendikalılar haklarını alıyor + grev yapabiliyor.
bunun ne yanlış ki.
ab deki neredeyse tüm ülkeler böyle.
bizim hükümet sendikayı kabul etmiyor + yandaş sendika değilse, sendikal istekleri kabul etmiyor.
  • ankarakecisi  (26.02.21 21:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.