[]

Ortak alan tadilatina yanasmayan kat maliki

Merhabalar. Halihazirda ailemin oturdugu 3 katli neredeyse 40 yillik bir mustakil binanin bahcesini malesef atik borusu patladigi icin bok basti. Diger iki malik kira almasina ragmen biz orada yasamiyoruz diye tadilata yanasmiyolar ve 5000 lira gibi bir rakam odenmesi gerekli. Aslinda bu kisiler icin para sayilmayacak rakam.

Evet tahmin ettiginiz gibi yakin akrabalarimiz.

Bu yapilmasi elzem olan bahce boru tadilatini odetmek icin dava acabilir miyiz? Emsal karar bulamadigim icin soruyorum.

Tesekkurler.

 
Sizin apartman yönetiminiz evrak, karar, sözleşme vb. bazında muntazam ise ödeniyorlarsa icra takibi başlatırsınız. Fakat öyle kafanıza göre yöneticilik yapıyorsanız ne yaparsınız bilemem...


  • malheiros  (26.02.21 00:52:28) 
@malheiros 3 katli, dededen kalma mustakil bina dedigim gibi. 3 kardes pay edilmis katlar. Ortada yoneticilik olusturacak sozlesmelik bir durum yok.


  • bisorumvargaliba  (26.02.21 00:55:36) 
Ev sigortanız falan olsa bankaya gecirirsiniz. O da komsulara rücu ederdi. Efsane.


  • baal  (26.02.21 03:15:40) 
Ver bir avukata bilgileri o yönetim toplantısı da yapar, parayı da alır.


  • lancelot du lac  (26.02.21 12:48:00) 
Anladım sanırım. Ev müstakil. İçinde kiracı filan yok. Oturan kişi 1/3 malik zaten. Kalan iki kardeş "zaten sen oturuyorsun, bahçedeki ya da evdeki bir tadilata karışmam" diyerek yan çiziyor. Ama oturandan kira almaya gelince alıyorlar. Ama aralarında bir kira sözleşmesi olup olmadığı belli değil.
El-cevap: Sanırım onları ödemeye zorlayıcı bir destek yok elinizde. Siz de emrivaki yapıp ödediğiniz kiradan kesebilirsiniz. Ama karşılık olarak bu mülkün satılmasıyla ilgili bir taleple karşılaşmanız olası. Ben bu masrafı çeker sonrasında bir daha böyle blok masrafların oluşmaması için sigorta yaptırırdım.

  • SiyamkedisiZorro  (26.02.21 14:55:06 ~ 14:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.