[]

Evi satıp parayı faize yatırmak

Selam arkadaşlar bir konuda fikriniz Almak isterim. İstanbul Küçükçekmece’de evimiz var. Eski bir bina ama yeri çok güzel. Su an satarsak 450bin gibi getirisi olabilir. Biz 3 senedir Amerika’da yaşıyoruz ve donmeyi de düşünmüyoruz. Bu evi satıp bu parayı faize yatırsam su anki yüksek oranlarla aylık 6800tl ediyor. Olur da bir şekilde donmek istersek de bu faiz bize yeter diye düşünüyorum. Mesela kiraya çıksak vs. Gerçi yaşam çok iyi pahalandi diyorlar o yüzden sizden de fikir almak istedim. Ev su an eşyalı olarak kirada ve 2100 kirası. Sizce var olan mali satmak aptallik olur mu? Her ihtimale karşı elimizde tutalım mi? Faizler böyle yüksek olarak ne kadar devam edebilir? Teşekkürler şimdiden.




 
Gereksiz risk. Faizlerin ne olacağı belli değil. Ha ana paranı korursun en kötü ama bence değmez


  • olaylar olaylar  (26.02.21 00:27:46) 
1 günde Dolar 7.10'dan 7.25'e çıkınca, 1 ayda alacağın %17 faizden zarar ediyorsun. Ayrıca yurtdışından buradaki paranın faiz pazarlığını yapamazsın. Bankacı öyle puştluk yapar ki, 3 ay sonra sana vereceği oranı iyice düşürür. Sonra abd'den seni imzaya bile çağırır.

Yerinde olsam satarım, dolara atarım, orada kazandıklarımdan ekler ve güneyden arsa alırım. Madem d
  • malheiros  (26.02.21 00:32:16) 
Abi zor karar. Faizden gelecek para şuan için bence iyi ama yarın faizler düşerse bu kez evinden olmuş olacaksın. Eğer tr ye dönme ihtimali ya da planı varsa bence evi satmayın. Döndüğünüz zaman bir eviniz olur. Yok öyle bir planın yoksa evi sat ama yine bence parayı yalnızca lira da tutma. Biraz döviz al biraz altın al biraz tl al. Atıyorum şuan aldığın kirayı alacak kadar türk lirası gerisi döviz altın vs. Ama burayı dinleme. Kendi bildiğini yap


  • anti-kahraman  (26.02.21 01:02:54) 
20 sene öncesi için söyleyeyim: şu andaki kafam olsa kesinlikle eve vb yatırım yapmaz, 20 sene sonra deniz kenarında nerede yaşamak istiyorsam oradan bir arazi vb bakardım. Güney olur, Ege olur, Kuzey Ege olur çok güzel yerler var.

Çok da mühim değil ama zamanında -kesinlikle abartmadan söylüyorum- benim 5 maaşıma alınan bir araziden adamlar 15 sene sonra 20 daire parası aldılar.

Eğer hatıra vb bir değeri yoksa bugün $70.000 ediyorsa, 15 sene sonra gene o kadar eder. :) Deniz kenarı olsun da neresi olursa olsun. :)
  • buck rogers  (26.02.21 01:42:04) 
bence bi emlakçıyla anlaşıp kiraya ver. hem mal elinde kalır hem de artı değer birikir.


  • sinek kral  (26.02.21 01:55:12 ~ 02:47:32) 
evi sat, silivri-ortaköy taraflarından arsa al 5-10 senede deli gibi katlanır parası.ya da evi beklet, kentsel dönüşüme gidince yine katlanacak sonuçta. küçükçekmece'de fiyatlar uçuk şu an. deprem riskini de biliyorsun eğer göle yakınsa istasyon mahallesi, cumhuriyet mah. vs. riskli.


  • fyodor fyodorovic  (26.02.21 01:58:10) 
bir gayrımenkulü satıp faize vermek ilk bakışta avantajlı gibi geliyor olabilir, hatta avantajlı da olabilir işi bilenler mutlaka yorum yapacaklardır. ama şunu düşünmeniz gerekiyor bence. faizin bu kadar yüksek olduğu, enflasyonun da yüksek olduğu bir durumda nakit paranız, gün geçtikçe değer kaybedecektir. dolayısıyla siz faiz alıyor olsanız bile, bugünkü faizle kazandığınız 6000TL 1 yıl sonraki kazanacağınız 6000TL'ye denk olmayacaktır. bu yüzden -bence- bir süre faiz gidilse bile, bir süre sonra kendi kendine prim yapma ihtimali yüksek olan belki daha merkezi vb bir yerde başka bir gayrimenkul almanızı öneririm. misal, gelin kadiköye, 500000'e 1+1 sıfır ev alın. kirası 25K olacaktır, satacağınız zmaan da mutlaka gelecekte prim yapacaktır... saygılar..


  • jeanluc  (26.02.21 12:35:48) 
biz de 3 yildir amerikadayiz. Kucukyalida ev var esyali kiraya da vermedik. Belki doneriz fln dedik ama donmeyecegiz o da belli oldu. Ben de satsak mk acaba diyorum buradan ev alsak ya da yarin bir gun donersek el altinda hazir ev olsun diyorum. Yani yalniz degilsiniz demek icin geldim :)


  • oscar  (26.02.21 12:44:56) 
bence 450 ye 2100 kira iyi gayet satmayın. onu demeye geldim.


  • garavel  (26.02.21 13:40:45) 
Satarsaniz yarin bir gun coluk cocuk torun tombalak icin "bizim dedenin/ninenin burada evi varmis ama satmis. aklina sicayim" olacaksiniz.


  • 2oda1salon  (26.02.21 22:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.