[]

Belediye erkek kedileri neden kısırlaştırmıyor

Kedilerin kızışma dönemi erkek kediler için oldukça mücadeleci geçiyor haliyle yeterince güçlü olmayanlar çok kötü sonuçlarla çıkabiliyor. 3 hafta önce mahallede beslediğimiz kedilerden birinin kuyruğunda korkunç bir yara farkettik.

Acil müdahale için yakındaki bir veterinere götürdük. Veterinerde bir gece kaldı ve yaranın birkaç günlük olduğunu, gerekli ilaç ve temizlemenin yapıldığını fakat kedinin kangren olduğunu bir an önce kuyruğunun kesilmesi gerektiğini söylediler. Biz de bu operasyon için belediye ile iletişime geçtik sağolsunlar aynı gün içinde gelip aldılar kediyi. Kısırlaştırmalarını rica etsek de erkek kedileri kısırlaştırmadıklarını söylediler.

Buna pek anlam veremedik ama hatırlayınca daha önce gönderdiğimiz kedilerden erkek olanlar sadece tedavi edilip geri getirilmişti. Neyse kedi bugün getirildi ve maalesef kuyruğu tamamen alınmış. Biz de dikişleri düşüne kadar kalması için eve aldık fakat evdeki dişi kediye saldırır vaziyette ve çiftleşme arzusu hala çok baskın.

Düşününce bu kediyi yarın bir gün saldığımızda daha beter olacaktır diye düşünüyorum. Tüm bu ekstra detayları geçmemin nedeni bu sorunun motivasyonu ve paylaşmak istemiş olmam. Neden erkek kedileri kısırlaştırmıyorlar ? Sebebini bilen aydınlatabilir mi?

 
İstanbul Fatih, Kadıköy ve Üsküdar’daki klinikler kısırlaştırıyordu.


  • tektasakaldimyine  (25.02.21 23:48:04) 
@tektasak bu garip mesela. Bizim olayın genel bir karar olmadığı aşikar, sebebi bölgesel bir şey mi anlam veremedim.


  • papa ikinci jambon  (25.02.21 23:53:20) 
Bir arkadaşım erkek kedileri kısırlaştırmak ömrünü kısaltıyor demişti ama gerçek mi değil mi araştırmadım hiç
Öyle bir sebepten olabilir

  • tektasakaldimyine  (25.02.21 23:54:42) 
Erkek kedilerin kisirlastirdiktan sonra beslenmelerine cok dikkat edilmesi gerekiyor, yoksa idrarda kristallesme sorunu yasiyorlar. Bu da bobrek yetmezligine ve olume yll acabiliyir. Bu sebeple kaçınılıyor olabilir.


  • red g  (26.02.21 00:24:58) 
Bence köpeklerin üremesi, başıboş köpek saldırıları nedeniyle yapılıyor. Başıboş kedi saldırısı diye bir şey olsa ömür falan dinleyeceklerini sanmıyorum.

Azaltma politikasında tehlike durumu ön planda gibi geliyor bana
  • Unde bach canim  (26.02.21 01:27:41) 
Kısırlaştırılmamış bir erkek kedi sizin de denk geldiğiniz gibi sokakta sürekli saldırı, kızgınlık dönemlerinde özellikle bağışıklık düşüklüğü ve enfeksiyonlar, bölgesinden uzaklaşmak zorunda kalma gibi risklerle karşı karşıya ve zaten ömürleri çok çok kısa. kısırlaştırılmamış erkek kediler yavrular için de risk oluşturabiliyor ve bütün kapışma, kovalamaca şehir atmosferinde gerçekleşiyor. Ama normalde erkek dişi ayırt etmeden kısırlaştıran belediyeye bir kedi fazladan alır mısınız dediğimde erkek olduğu için kabul etmediklerine ben de şahidim.
Kısacası lütfen belediyelerin bu kadar tehlike içinde idrar yolu enfeksiyonlarına duyarlılık gösterdiklerini düşünmeyin. Eğer büyük yoğunluk varsa öncelik dişilere veriliyordur asıl üreme kaynağı oldukları için ya da basitçe iş yükü azaltıyorlardır.

  • sibertenik  (26.02.21 02:10:29 ~ 02:52:38) 
Kısırlaştırıyor.


  • suicides underground  (26.02.21 14:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.