[]

Sesi bölme programı var mı?

Bilgisayari tv'ye baglayip uzat secenegini seciyoruz. Bilgisayarin basindaki kisi chrome'da veya oyunda takiliyor. Diger kisi de tv'deki ekrandan chrome araciligiyla bir seyler izlemek istiyor. Bilgisayardakine ses kulakliktan gelse, digerine de tv'den gelse? Bunu bir program araciligiyla yapabiliyor muyuz?




 
Aşağıdaki gibi bir usb ses kartı alarak bilgisayara tanıttıktan sonra diğer linkteki ayarlardan hangi programın hangi karta ses çıkışı vereceğini seçebilirsiniz.

amzn.to

www.howtogeek.com

Not:
@hedep'in de dediği gibi hdmi çıkışını zaten sanal bir kart olarak görüyor olabilir. 2. linkteki ayarlara bakın öncelikle.
  • faithless  (25.02.21 21:45:48 ~ 21:49:34) 
normalde bu iş için iki ses kartı lazım derdim ama hdmi ikinci digital output gördüğü için ses kartsız yapma olasılığı da var gibi sanki.

loopback tarzı bir sanal ses kartı programı ile yapma olasılığınız var hdmi output ikinci bir dijital output olduğundan dolayı fizksel.

iki farklı tarayıcı kullanarak chrome output hdmi opera output built in sound card diyerek.

teorik bir yanıt ama denemedim.
  • hedep  (25.02.21 21:46:27 ~ 21:47:04) 
@hedep: evet, tek tarayıcı ile olmayacağını düşünmüştüm ben de.

bence dediğinin olması lazım, yani bu çağda bu zor olmamalı, muhtemelen olur bu dediğin. WRC oyununu yükledim, bir tek o oyunda gördüm "ses şuradan çıksın" seçeneği var. orada mesela hoparlörü seçiyorum. sonra masaüstüne geliyorum sağ alttan tv'yi seçiyorum. olay halloluyordu o oyunu oynarken.
  • ahm1  (25.02.21 22:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.