[]

Covid karantina ihlali cezası

Merhaba. Annem dün ağlayarak telefonla aradı ve 3000 küsür lira ceza yazıldığını söyledi.

Annemin covid karantinasında olması gerektiği sırada(10 günlük sürecin 9.5 günü bitmişti ve iyi hissediyorken eczaneye gitti çift maske ile) komşulardan birinin şikayeti üzerine polis aradı ve anneme evde misiniz dedi. Annem ise "5 dakika eczaneye gittim acil ilaç almam lazımdı tansiyonum çok yüksek bekleyemezdim bir başkasının almasını" dedi hemen geliyorum dedi ve polise de çok dikkatli olduğunu apartmanı dezenfekte ettirip herkesi uyaran biz olduğumuzu ama bunun acil bir durum olduğunu da söyledik.

Bu arada bu olaydan 3 hafta önce de babamı covidden kaybettim sonrasında hemen annemle beraber covid olunca aşırı korktu annem. Sürekli tansiyonu çıktı ve uyuyamadı korkudan.

Her neyse polis memuru sonra siz duyarlısınız ve bilinçlisiniz cezanızı yazmıyorum vs vs gibi bir şeyler söyledi.

Bunu demesinden 4 ay sonra dün cezanız var diyip annemi karakola çağırmışlar.

Biz İTİRAZ etmek istiyoruz çünkü paramız yok ve bitmiş haldeyiz. Evet kural ihlali gibi olabilir ama Polis bizim evde olup olmadığımızdan emin olmadan kapımızı gelip çalmadan ceza yazdı.

Biz de evdeydik komşulardan birinin şikayeti üzerine usulsüz ceza yazıldı diye itiraz etmek istiyoruz.

Yolu yöntemi nedir nasıl yapılır bilen var mı. :(

 
anneniz zaten telefonda kabul etmiş olayı. üzerine hayır evdeydik diyerek bir de yalan beyandan başınıza iş almayın bence. yani makul gerekçeleriniz olsa bile kural kuraldır. usulsuzluk ya da size yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum.

komşu da 9,5 gününüzü saymış olmak zorunda değil. vatandaşlık görevini yapmış. çok üzgünüm sizin için ama gerçek bu. mağdur değilsiniz bu hikayede.
  • kenarortay  (25.02.21 11:21:00) 
Başınız sağolsun bu arada, ancak kenarortay'a katılıyorum maalesef. Polise dışarı çıktım diye kendi ağzınızla söylemişsiniz.


  • roket adam  (25.02.21 11:24:40) 
Bence de ödemeyin. Cimer'e yazın.


  • kismisolungac  (25.02.21 11:24:48) 
kural ihlalinin küçüğü büyüğü olmaz. evet can yakan bir durumunuz olduğuna bende inanıyorum ancak kural çiğnenmiş, ikrar edilmiş ve ceza gelmiş bu sebepten bir şey yapılabilir gözükmüyor.

cezaları silerler silmezler, tahsil ederler etmezler bilmiyorum ama en kısa zamanda feraha kavuşmanızı diliyorum.
  • NightBringer  (25.02.21 11:25:52) 
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Zaten bildiğim şeyi bana söylemiş olmanıza gerek yok kural ihlali olduğunu biliyorum dedim zaten :)

Sizden bu cezalara itiraz yolu nasıl ? siz ettiniz mi ? vs vs diye soruyorum aslında.
  • denizmaniaherif  (25.02.21 11:34:00) 
Ayrıca evden çıkmış olma sebebimiz sağlık. Yani tansiyon hemen düşürülmesi gereken bir şey biliyorsunuz. Eve ilaç yok ve yardım kuruluşlarının da getirmesi çok uzun sürüyor.

Yani evden çıkması bir yerde haklı bir durum çünkü hayati bir konu var. 112 gelmesi beklenmesi ne kadar sürüyor kaç kişiyle görüşüyorsunuz covidden biliyor musunuz ?

Bu kanal üzerinden itiraz etmek istiyoruz işte. Soruyu sormuş olmamın sebebi bu. Haketmişsiniz cezanızı yazmanızın mantığı nedir anlamıyorum.
  • denizmaniaherif  (25.02.21 11:36:44) 
Keşke buraya sormak yerine Google’da arasaydınız. Yargı dağıtmak için hazırda bekleyen çok tip var.

Neyse konuya gelirsek tutanak tutmadan nasıl ceza yazıyorlar hangi usul bu böyle? Tebliğ edildiği 15 gün içinde mahkemeye dilekçe ile itiraz edin.
  • zoghurt  (25.02.21 12:11:16) 
E-devlette görünüyor mu ceza? Benim arkadaşımda geçen sene pandeminin ilk zamanları maskesiz dolaştığı için ceza yedi, polis gözünün önünde yazdı. Ama ceza e-devlete düşmedi. O yüzden yok sayıyor cezayı ödemiyor. Başka ceza yiyenlerin e-devlette görünüyürmuş ama bazısı düşmüyormuş


  • cometome  (25.02.21 12:59:57) 
Ödemeyin, silinir +1

Ayrıca şöyle bir entry gördüm geçen. Belki yazar arkadaş yardımcı olur. eksisozluk.com

Ayrıca çıktığını kabul etmesin, inkar etsin anneniz.
  • austra  (25.02.21 14:10:17) 
Teşekkür ederim herkese. Bugün sulh cezaya hemen dilekçe yazdık. Umarım şu başımızdaki pandemi belası kalkar tez vakit..


  • denizmaniaherif  (25.02.21 15:27:05) 
zaten her zaman doğrucu davutlar ezilir bu memlekette. ödemeyin bence, ileride silinecektir. burada hemen kuralcı kesilenlere aldırmayın. 65 yaşından büyüklerin sokağa çıkması yasakken akp kongrelerine rahat rahat gidebildiği, kuralların kişiye göre uygulandığı, polisin karantinda kalmalısın diye aradığında "evdeyim" diye yalan cevap verenlere yaptırımın olmadığı bir ortamda ceza ödenmez.

bir de karantina değil ama sokağa çıkma yasağı cezasının iptaliyle ilgili bir haber var. (git: www.sozcu.com.tr)
  • jepa  (25.02.21 15:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.