[]

Arsamın piyasa değerini nasıl öğrenirim?

Merhaba,
yıllar önce gelişmekte olan bir bölgede arsa yatırımı yapmıştım, şimdi eğer satarsam ne kadar eder bunu öğrenmek istiyorum. nasıl anlayabilirim? çevredeki emlakçılara bir kere sorma gafletinde bulundum ama her fırsatta arayıp müşteri olduğunu satmak isteyip istemediğimi soruyorlar. emlakçı kanalı dışında nasıl öğrenebilirim piyasa değerini?

teşekkürler.

 
Emlakçılar ucuza kendileri almak için olduğundan daha düşük fiyat verebilir. Sürekli aramaları da bundan mütevellit olabilir.

İlan sitelerinden de kontrol etmek gerekli. Popüler ilan sitelerinde illaki benzer özelliklerde yerler vardır ya da yakın özellikleteki yerlere göre emsal belirlenebilir.
  • Evocati  (25.02.21 10:25:20) 
Ben olsaydım, civardaki satılık araziler için tek tek arayıp fiyat teklifi alırdım. Ortalama bir metrekare fiyatı tespit ederdim.


  • anten  (25.02.21 10:39:04 ~ 10:39:31) 
Siz emlakçıya benim arsam ne kadar eder diye sormayacaksınız, kendi arsanızı tarif edip -şu muhitte şu metrekareye arsa bakıyorum ya da m2’si ne kadar- satın alacakmış gibi soracaksınız


  • Unde bach canim  (25.02.21 11:11:22) 
Arsa mı tarla mı?
Tarla ise sahibindene bakıp yuzde 5 veya 10 düşük seçebilirsin.

Arsa ise imar kaç kartlı bakıp muteahhit kaç daire veriyor ve orada daireler kaç tl ona göre hesaplama yapabilirsiniz.
  • liberal  (25.02.21 11:59:06) 
emlak sitelerine bakın. emlakçıları alıcı gibi arayın. etrafta başka satılık arsa varsa onları arayın


  • co2s2  (25.02.21 12:03:06) 
Özel değerleme yaptırabilirsiniz, gayrimenkul değerleme şirketlerine. Aynı zamanda arsanın imar durumu, yapılaşma durumu vs ile de ilgili bilgiler edinebilirsiniz bu raporla.


  • physcos physcos  (25.02.21 19:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.