[]

Çizimde umut vadediyor muyum?

Karikatürstlik yapmak istiyorum ama şu çizimlerimi geliştirsem umut vadeder miyim? Yoksa akıl sağlığım için uzak mı durayım? Atış serbest:)
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Not: arka plandaki iikv’ye takılmayın:) alakam yok.

 
Gerçek mi trol mü emin olamadım ama şu an hangi seviyede olduğunun önemi yok bence her şeyin belli yöntemleri var ve bir öğrenme süreci var. Gerekirse kursları gidersiniz, her gün saatlerinizi buna verirsiniz, pratik yaparsınız vé br tarz geliştirirsiniz. Çalışmak ile her şey elde edilebilir diye düşünüyorum.


  • Mossy  (25.02.21 01:28:08) 
Karikatürler bu kadar gerçekçi olmuyor ki. Bunlar daha sanatsal.
Karikatürde böyle giderseniz bir yüzü çizmek için saatler harcarsınız. Çiziktirme şeklinde bir tarzınız olması lazım. Bakınız: Tim Burton - Istiridye Kız.

  • ryhmer  (25.02.21 01:37:33) 
karikatürde çizimin muntazamlığı aranmıyor malum. daha çok kendi üslubunu oturtmak önemli. tabi en başat unsur espiri...
çizimlerinize gelince yolun epey başında gibisiniz. kolay gelsin.

  • Ufuk  (25.02.21 01:51:18) 
uzak durun.


  • uuth  (25.02.21 05:31:27) 
güzel sanatlar mezunu olup bunu meslek olarak sürdüren birisi olarak yazıyorum, eğer gerçekten hevesin ve isteğin, azmin varsa bence umut vadediyorsun lütfen hevesini kıracak şekilde konuşanları ciddiye alma. instagram ve pinterest'te zibilyon tane hesap var, takip edip, taklit edip zamanla kendini geliştirebilirsin. tabii ki yolun başında görünüyorsun ama bir sürü video var eğitim amaçlı, vakit ayırırsan gayet ilerleyebilirsin.


  • dedi ayca  (25.02.21 08:53:21) 
Karikatur icin cizimden daha onemli olan hikaye anlatimi, o yetenek varsa cizimlerin gelisir. Instagram da cok buyuk comic sayfalarini takip ediyorum. Hepsinin bir gelisim sureci var. Basladiklari andaki yetenekleri ile su anki nokta cok farkli.

Hikaye varsa gerisi gelir.
  • 2oda1salon  (25.02.21 09:05:24) 
resim/çizim konusunda tanıdığım en yeteneksiz insan olan benden daha iyisin. ama tanıdığım ya da gördüğüm hiçbir orta/iyi çizer kadar iyi değil ne yazık ki. bu belki çalışmayla kazanılacak bir şeydir.

ama karikatür bu değil. karakalem yapmaya çalışmış ve tam da becerememiş gibi duruyor daha çok. karikatürize etme konusuna eğilmen lazım bence.
  • reanarchy  (25.02.21 09:21:31) 
espri olmadan çizim ne işe yarayacak ki? espri iyiyse , çizim bir şekilde akar bence.


  • co2s2  (25.02.21 12:11:09) 
american splendor'u bi izleyin. adam esprileri yapıyordu çizimi başkası yapıyordu. bu gerçek bir hikaye ayrıca.

önemli olan balonların içine ne yazacağınız. :)
  • das ende der welt  (25.02.21 12:17:48 ~ 12:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.