[]

sözleşme yapmayan sigorta erteleyen işveren

merhaba, şöyle bir duyuru açmıştım: eksiduyu.ru özet geçeyim, başta işe girerken sözleşme ve sigorta yapıyoruz diyen daha sonra sözleşmeye gerek yok deyip sigortayı 2-3 ay sonra yapalım bana hatırlat diyen bir işverenim vardı. 2 ay oldu sigortayı hatırlattım. bu ara çok yoğunum bana pazartesi hatırlar dedi. sonra şunu yazdım:

"Merhaba, olur hatırlatırım. Bir ricam daha olacak sizden. İşe başlamadan önce ilk telefon görüşmemizde birkaç hafta deneme süremiz oluyor, ardından sözleşme ile sigorta işlemlerini başlatıyoruz demiştiniz. Daha sonra ikisi de söylediğinizden farklı gelişti. Bir şey demedim ama bu durum beni çok rahatsız etti. Yine konuştuğumuzdan farklı gelişecekse lütfen önceden söyleyin, ben de ona göre davranayım. Taşınma kararı almıştım uzaktan çalıştığımız için, onu tekrar düşünmem gerekecek anlaşamazsak. Dediğim gibi, en başta söylediğiniz sözleşme ve sigorta şartları olmayacaksa çalışmaya devam etmeyi düşünmüyorum. Yoğunluğunuzu anlıyorum ama kısa da olsa bir cevap bekliyorum sizden. Teşekkürler."

"Tamamdir o zaman.
Bu mailin üzerine ben de seninle çalışmayı düşünmüyorum.
İyi günler"

sorum yok. birilerinin boşver iyi olmuş demesine ihtiyacım var sadece. böyle demesini göze almıştım ama yine de kendim için mantıklı olanı yapmadığım için pişman oldum. adama çok kurulmuştum ama söylemeden de edemedim bunları. ki derdim de adamı paylamak değil niyetini anlamamış olmamdı, hala konuşalım falan diyor sen öde sigortanı diyecek sandım ama sanırım demeyecekti. neyse öyle işte.

 
Önceki duyuruya göre adam zaten iki üç hafta deneriz sonra sigorta yaparız demiş ki bu bile saçma. Deneme süresinde de sigorta şart. O işler karışık demiş neyi karışık, evrakları veriyosun ve başlıyor sigorta. Adamın niyeti yokmuş. Bence senin sigorta pazartesi de baslamazdi. Ha ben olsam pazartesiyi beklerdim ama beklesen de sonuç değişmeyecekti bence. Ödemeler düzenli olduysa, içeride paran yoksa iyi.


  • elorelia  (24.02.21 16:36:33) 
Boşver, iyi olmuş. Çalışanın temel haklarını sağlamaktan aciz bir patrondan hiç bir şey olmaz. Sigorta nedir ya insan hakkı bu yani, senin de bir hayatın var. İnsafsız rezil adamlar ya altı üstü bi imza atıp resmiyete dökecek.

Gayet iyi yapmışsın, üzme kendini.
  • roket adam  (24.02.21 16:37:01 ~ 16:40:18) 
hocam gerçekten aşırı iyi olmuş. çok şükür şu mesajı atabilecek durumunuz varmış ki atıp hakkınızı savunmuşsunuz. ancak sigortadan vazgeçmeme konusunda da size ders olsun diyebileceğimiz bir olay, zira sigortanız yani güvenceniz olsaydı sizi böyle bir kalemde silip atamayacaktı (hele ki şöyle bir dönemde)

yoğunluk falan hikaye. sigorta kaydı dediğin işlem uğraşan adam olduktan sonra girdiğin gün yapılıyor, hatta girmeden bir önceki gün başlatılır. nereye kadar giderse diye sizi kazıklamaya kalkmış işte. umarım bir dahaki işiniz sizin için daha iyi olur.
  • amugochi  (24.02.21 16:37:03) 
teşekkür ederim, bunları duymak iyi geldi. ben de doğru olanı yaptığımı düşünüyorum ama bu şekilde de bütün planlarım suya düştü maalesef. önceki işverenimle de çeşitli sorunlar yaşıyordum, bu işe karşı çok hevesliydim. her şeyi kabul edebilir izlenimi verdiğim için biraz da böyle muamele gördüğümü düşünüyorum. herkesle böyle çalışıyor olsa en başta sözleşme ile sigorta yapıyoruz demezdi sonuçta.


  • soru  (24.02.21 16:40:36 ~ 16:43:53) 
neden SGK'ya şikayet edip öttürmüyorsunuz? sizin şikayet ettiğinizi kimse bilmez. ilk günden itibaren sigorta ve sözleşmeniz olmalı. pişkinliğe bak inanamıyorum. konfeksiyon atölyeleri bile bunu yapmıyor. hiçbir şekilde mantıklı bir iş yapmamışsınız üzgünüm. bir daha böyle bir tolerans göstermeyin. ilk gün sigorta da sözleşme de yapılır, bu ağrı dağı kadar gerçek ve olması gereken bir şey, delirmeyin.


  • uuth  (24.02.21 16:45:26 ~ 16:46:57) 
Bu maili kanıt olarak saklayıp işvereni sgk'ya şikayet edin. 1 gün bile sigortasız çalıştırılamazsınız.

İşe başladıktan sonra 2 ay zaten deneme süresidir.
  • hayaletimsi  (24.02.21 16:46:14) 
ben de işveren tarafından bakacağım konuya. pandemi süresince işten çıkartma yasak olduğu için firmalar da zor durumda kalıyor. işverenin sigortasız çalıştırmasını elbette doğru bulmuyorum ama biraz da hak verebiliyorum. adam kapatıp gidecek kapatamıyor bile ücretsiz izinde olanlar nedeniyle. bence bu dönemde herkes biraz kendinden veriyor. hakkınızda hayırlısı olsun...


  • naksidil  (24.02.21 16:47:09) 
Siz haklısınız. Böyle dediğiniz için işler bozuldu zannetmeyin. Adam sizin paranızı çalıyordu sektörde sıkıntıya yol açacak mı size bilmiyorum kar zarar hesabını yapın ona görw Sgk şikayet seçeneğini düşünün.


  • ykyt  (24.02.21 16:47:39) 
@naksidil, söz konusu kişi küçük çaplı bir işletme sahibi birisi değil, çok yaygın kullanılan bir internet sitesinin sahibi. amerika'da yaşıyor zaten sanırım. pandemiden etkilenecek bir iş de değil, o yüzden hiçbir şekilde kendisinin açısından bakamıyorum.


  • soru  (24.02.21 16:51:01) 
İşveren perspektifinden de bakılsa yapılan doğru değil. Hadi diyelim deneme süresinde işten çıkarma yasağı var tamam. Zaten adamı 2 ay sigortasız çalıştırmışsın, demek ki deneme süresini de bitirmişsin iyi mi kötü mğ biliyorsun. E artık bi bahanen yok yap sigortayı gitsin. Bi de en başta neden sigorta yapacağım diyorsun madem.

Dediğim gibi sözünde durmayan insanlarla iş yapılmaz.
  • roket adam  (24.02.21 17:19:15) 
siz çok iyi niyetli bir insanmışsınız, ama bu kadarı kendinize zarar.
başka diyeceğim birşey yok.

edit: patronun yaptığı ise düpedüz ahlaksızlık
  • velhasilkelam  (24.02.21 18:05:51 ~ 18:06:40) 
Derdini nazik ve güzel bir şekilde açıklamışsın ama alınmış suçlu olmasına rağmen. En baştan böyle tiplerle iplerin kopması iyi olmuş.


  • black mamba  (24.02.21 18:05:54) 
cook iyi olmus. alemin cakali kendisi. sizden sonrakine de sigorta yapmadan calistiracak. yogunluk hikaye herkes yogun ama herkes isini yapiyor


  • ala09  (24.02.21 20:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.