[]

Ev satışı nasıl olur?

Arkadaşlar selam. Biraz saçma bir soru olabilir ama yine de sormak istiyorum. Bizim birkaç ailenin pay sahibi olduğu bir evin satılma durumu var. Bu evin satışı gerçekleşirken her aile hakkına düşen payı nasıl almalı sizce? Şimdi dolandırılmak istemiyorum. Parayı bankada elden mi almalıyız? Bunun en güvenli yolu nedir sizce?




 
En güvenli yol "tapu takas sistemi" inceleyin lütfen.

Ya da her hak sahibi tapuda imzada payını alacak, imza atılırken memur soruyor çünkü "paranızı aldınız mı?" diye.

İmza atılmadan alıcı size bankada para mara vermez doğal olarak.

3 yol var;

1. Tapu takas sistemi
2. Tapuda imza anında nakit
3. Tüm pay sahipleri adına ortak bir banka hesabı açılır, imza anında alıcı o hesaba eft yapar. (her birinin ayrı ayrı hesabına da eft yapabilir alıcı, ama riskli, ben alıcı olsam kabul etmem)
  • John Bloor  (24.02.21 14:17:54) 
Noterde iken satış öncesi bankaya eft/havale. İmza aşamasında iken paranın bankaya yattığını teyid edip imzayı atmak bence en güvenli yol.
Kaçsan hırsız olursun, sahte para olayı yok. Temiz...

Paylaştırma kısmına gelince, hep birlikte gidilen noterde herkesin parası, satın alanın eft yaptığı hesaptan yine eft sistemiyle dağıtılır. Açıklamaya ilgili tapu bilgisi ve hisse oranı girilerek kanıtlı şekilde işlem tamamlanır
  • Unde bach canim  (24.02.21 14:20:15) 
Ortak bir banka hesabı açarsak bu dağıtımı nasıl yapabiliriz peki arkadaşlar? Yani bunu bir kişinin yapabilmesi biraz sıkıntı çıkarabilir gibi geldi de. Acaba bir banka ile bu şekilde anlaşabiliyor muyuz? Bu konuda pek bir bilgi sahibi değilim, kafam karıştı biraz.


  • addicted to you  (24.02.21 14:29:35) 
Avukatla anlaşıp vekalet verin. Sizin için halledip pay etsin.


  • 1917  (24.02.21 14:36:21) 
Bence en içe sinen sistem blokeli çek.

Şimdi siz ev satacaksınız karşı taraftaki kişi ile sabah bankaya gidip bankadan blokeli çek alacaksınız. Yani bu blokeli çek ne demek, hesapta bu çek kadar para var demek.
Tapuda imza atarken adam da size blokeli çeki verecek, siz de bankaya gidip blokeli çeki verip paranızı alacaksınız.

Benim düşüncem bu başkaları elden nakit almayı tercih edebilir.
  • liberal  (24.02.21 14:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.