[]

dolandırıcı mıdır?

taşındığım yerde port bulamamaktan kaynaklı olarak alternatif çözümlere yöneldim. buradan yazılan bir cevapta "wisp" diye bir şey olduğunu öğrendim. araştırdığım zaman ayvalıkta bu hizmeti bu arkadaşlar veriyormuş;

www.kablosuzonline.com.tr

etbis'te kontrol ettiğim zaman kayıtları çıkıyor.
www.eticaret.gov.tr

ancak site biraz basit kaçtı gözüme. o yüzden duyan eden var mı güvenilir mi bu? 32 mbit olanı 117 lira. giden 117 lira olsun diye risk mi almalı?

 
Linke bakmadım ama yerel internet dağıtıcılarından birisi işte.özellikle yazlık bölgelerinde dev firmaların beceremediği işleri bu arkadaşlar yapıyor.117 içinde kasmaya ,araştırmaya değmez.işine yarıyorsa al gitsin.


  • duptıs  (24.02.21 09:15:34) 
benim yazlıkta kullandığım yerel firma da böyle bir şey. adamlar internetten ödeme almıyor ptt'den yıllık fatura yatırıyorum o kadar diyeyim. ofisleri de emlak ofisi gibi bir şey zaten 2 masa 4 sandalye :) böyle 100'lerce yerel firma var dolandırıcıdır değildir, söylemek zor. Yalnız modemini almazsanız ilk kurulum biraz masraflı çok randımanlı olmuyor bu da bilginize.


  • koskoca kirpi  (24.02.21 09:22:09) 
Buna yaklaşık 1000₺ Modem parası vereceğime 6 ay dişimi sıkar starlink alırdım. Kablosuz interneti ben Irak'ta kullandım. Tamam genişbant gibi oluyor ama ping çok yüksek. Starlink'e Ön kayıt yaptır şimdiden.


  • malheiros  (24.02.21 09:34:50) 
starlink ucuz olmayacak. türkiyedeki issler de taş koyar. çok güvenmem.


  • sutlu nescafe  (24.02.21 10:04:03) 
Ben de taşındıktan sonra kentnet diye bir sağlayıcı olduğunu öğrendim. Lokal çalışan firmalar olabiliyormuş.


  • baal  (24.02.21 10:31:31) 
Bir ay dene olmadı 117 lira kaybedersin.


@malheiros
Starlink kurulum 499 dolar, aylık abonelik 99 dolar olacak deniyor. Tüm dünyada da aynı fiyat olacakmış. 4bin lira kurulum, aylık 750 lira pek mantıklı değil gibi.
  • lancelot du lac  (24.02.21 14:55:36) 
Hiç şansın yoksa lokal firma deneyebilirsin. Catiya yemek tabağı büyüklüğünde bir çanak koyuyorlar bitiyor


  • westblack  (24.02.21 16:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.