[]

bu arabalar nasıl sizce?

www.sahibinden.com


www.sahibinden.com


www.sahibinden.com

şu 3 araçtan hangisi alınır sizce?

amaç istanbul - evden işe - günde 40 dk kullanım.

 
kia rio. tartışmam bile.


  • uuth  (23.02.21 22:15:58) 
Seat almak isteyenler. Google a seat trim sesi yazip aratin.
Clio için o para çok.
Rio nefis araçtır. Al 10 sene sıkıntısız bin.
  • luluki  (23.02.21 22:28:52) 
Kia <3


  • ala09  (23.02.21 22:36:14) 
Servis imkanı açısından istanbuldasın, 3 markanın da servisine kolayca erişirsin.

Yedek parça konusunda renault yerli üretim olacağı için bakım/yedek parça maliyetleri oldukça ucuz olur. anlayan ustasını da kolayca denk getirirsin.

İkinci elde satış hızın clio>ibiza>kia şeklinde olur.

konfor açısından clio biraz kazık gibidir. rahat edemezsin, dardır. diğerleri de öyle çok konforlu değildir (kiaya hiç binmedim) ama ibiza bir nebze daha lüks hissettirir.

Seat ibiza'da eğer dsg kullanılıyorsa dsg şanzımana çok yanaşmazdım. masraf çıkartırsa fena patlarsın çünkü. kianın şanzımanını bilmiyorum ama tam otomatik olması yarı otomatiklere göre bir avantaj. Yarı otomatik şanzıman bildiğin manuel şanzımanın içerde bir beyinle senin yerine işlem yapan hali. otomatik sistemlerden çok farklı. şanzımanını düşün derim.

Kendim de clio kullanıcısıyım, ben de clio tercih etmiştim zamanında. şu an sana önereceğim sıralama da clio>ibiza>kia şeklinde olurdu. ama mentalitene göre değişir tabi. ben araba alırken ilerde nasıl satacağımı, nasıl daha az masraf yapacağımı düşünürüm, sen konforonu düşünürsen o başka tabi.

1.2 motorlu cliomla şehirlerarası yolda kışın 5.5 litreleri görüyorum. yaz olsa 4.5'a kadar düşecek muhtemelen.
  • onkiloversemtamamım  (23.02.21 23:11:37) 
kia rio +1.


  • yiss  (23.02.21 23:57:34) 
arabalar konusunda uzman olmadığınızı düşünüyorum hocam. (dsg şanzımanla ilgili sorunuzdan bu çıkarımı yaptım :)

bu durumda baktığınız alternatifler arasında türkiye de en fazla satışı olan araçlara yönelmenizi tavsiye ederim. rio almaktansa mesela clio veya seat çok daha iyidir. en ufak bir kazada bile çok daha rahat parçasını bulursunuz arıza çıkar mı çıkabilir ama parça veya ustasına çok daha kolay ulaşırsınız. bir de bu fiyatlara yakın sıfır araba alabiliyorsunuz. sıfır araç kampanyalraına da göz atmanızı tavsiye ederim.
  • visenfoni  (24.02.21 00:10:44 ~ 00:11:23) 
en yakışıklısı --> ibiza
en mantıklısı --> clio.

clio hem az yakıyor, hem canın sıkıldığı anın dakikasında satabiliyorsun, hem bakımı parçası vs her şeyi çok ucuz. gerçekten parasal açıdan çok mantıklı bir araç yani.

kia bunlar arasında en çok yakan. 8 diyorsa sen ona 10 de. cvt şanzımandan dolayı performansı da epey düşüktür. sürekli rio al abi boşver clioyu diyen tipler çıkar ama türkiye kullanıcı kitlesi maalesef çok kısıtlı.
  • roket adam  (24.02.21 00:12:07 ~ 00:13:08) 
Rio bu motor şanzımanla alınmaz. Ölü atmosferik motor, üst vergi diliminde, yavaş şanzıman. Ben ibiza alırdım, clio da fena değil.


  • signore  (24.02.21 09:15:18) 
clio +1


  • since1907  (24.02.21 09:59:40) 
clio diyenleri anlamıyorum, yerli üretim diye güveniyorsanız söyleyeyim parça fiyatları ithalden daha yüksek. herkes niye ithal mal satıyor sanıyorsunuz? ayrıca 150 bin tl clio'ya verirsem allah çarpar ya.


  • uuth  (24.02.21 16:14:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.