[]

Apartman Elektriği

Merhaba, apartmanda 4 daire var kimse kimseyle samimi değil. Eskiden apartman elektriği taşınan birinin üstüneydi, o kişi aboneliğini iptal ettirecekmiş haliyle. Mevcut durumda hiç kimse apartman aboneliğini üstüne almak istemiyor, bu durumda ne olacak?

Bana hoş aslında, giriş kattayım ne otomat ne ışık ne asansör zerre alakam yok. Normalde olsa aboneliği üstüme alırdım ama apartmandaki bir komşuya epey uyuzum uğraşmak istemiyorum.


 
Kanka neden kişi üzerine ki? bilmediğimden soruyorum. Bizim apartman faturaları apartman adına geliyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (23.02.21 19:59:11) 
@allah yazdıysa bozsun Alakası var mı bilmiyorum ama 4 daireli küçük apartman olduğundan yönetim yok.


  • koskoca kirpi  (23.02.21 20:02:10) 
E bosver madem, digerleri dusunsun, hem uyuz oluyormussun :D


  • invictae  (23.02.21 20:27:08) 
@invictae ne bileyim ceza meza gelir durduk yere ortak olmayak olaya diye ondan soruyorum. zamanında bunlar yüzünden asansör bakımını yaptırmamışlar giriş kat miriş kat demediler çaktılar cezayı daireye geldi ceza payı direkt.


  • koskoca kirpi  (23.02.21 20:30:39) 
6 daireli bizim bina. Apartman adına elektrik. Bunu ilinizdeki elektrik idaresine sorun.


  • ykyt  (23.02.21 22:01:14) 
Dairenizin içinde, kontrolünüzde olmayan elektriği sakın üzerinize almayın derim. Birisi kaçak hat filan çeker, bilerek bilmetyerek zarar verir. Biliyorsunuz kaçak elektrik kullanınca hapis cezası veriliyor, hem de abone kimse ona, benim haberimm yoktu filan dinlemiyorlar. Bence ayrı bir sayaç taktırılsın projesini çizdirip. Ama o da masraflı olur tabii..Yukarda denilmiş elektrik şirketi ile görüşülebilir, ya da mahallenin elektrikçisi varsa belki o da bilir.


  • firez  (23.02.21 22:59:36) 
Bizde de 4 daire var. Gelen faturalar apt yönetimi adına. Kişi adına apt elektriği saçmalığı mı olur? Ki daireye giden bir hat da değil sonuçta bu


  • denizgonen  (23.02.21 23:23:16) 
@denizgonen yönetmeliğe göre 10 daire altına yönetici zorunluğu olmadığından burada da yapmamışlar, şu ana kadar da ihtiyaç duyulmamış.


  • koskoca kirpi  (23.02.21 23:38:15) 
Bizim de 3 daire var yaşlı bi amca bakıyor, temizlik ürünleri masrafı ve elektrik faturası 6 aylık 20 lira falan oluyor daire başı, asansör yok ama. Sen girişteysen hiç karışma, daire başı 5 10 lira gelecek, istesen alsan dert almasan dert toplu alsan sıkıntı zaten sevmiyormuşsun


  • mg3929  (24.02.21 00:06:12) 
Önce bir daire sahibini yönetici seçin. O elindeki evraklari ile ben şuranın yöneticisiyim diyip apartman adına açtıracak.


  • cilekli pasta  (24.02.21 09:43:13) 
Bir yönetici seçilecek, karar defteri hazırlanıp noterde onaylatılacak, bu defter ile elektrik şirketine gidilip bina adına abonelik yaptırılacak.


  • John Bloor  (24.02.21 11:24:25) 
@cilekli pasta @joh bloor mesele o zaten kimse istemiyor.


  • koskoca kirpi  (24.02.21 12:03:43) 
Sizin sorunuz apartman aboneliğini kimse üzerine almıyor yönünde. Fatura şahıs üzerine olmayacak zaten apartman yönetimi üzerine olacak. Her sene bir daire sırayla yapar yöneticiliği.
Yöneticiliği de almıyorlarsa akşam merdiveni fenerle çıksınlar apartman zili yerine cama taş atsınlar ne diyeyim.

  • cilekli pasta  (02.03.21 13:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.