[]

Üniversite katkı payı

Merhaba arkadaşlar. Auzef'te öğrenci iken bu dönem yüksek lisansa başlıyorum. Ne Auzef'te ne de diğer obsde katkı payı görünmüyor. Daha doğrusu yüksek lisans yaptığım yerde "başka yerde öğrenci olduğunuz için 0 tl katkı payı ödeyeceksiniz" yazıyor. Ben olduğu gibi bıraksam mı yoksa ders kaydı yaptırmazlar mı bana zamanında ödeme yapmadığım için? Benzer bir durum yaşayanlar mesaj atarsa sevinirim. İyi akşamlar.

Edit: Auzef'te ikinci üniversite kapsamında öğrenciyim.


 
Yl vakıf üniv mi?


  • rewlack  (23.02.21 19:35:51) 
@rewlack yok hocam. tezli, devlet üniversitesi.


  • birbuket  (23.02.21 19:45:05) 
İlginçmiş.
Peki yl ist üniv mi? O yüzden mi acaba?
Ben aöfteyim çatır çatır ödüyorum,
Devlet olunca aldılar vakıfta okul bana bedava diye almıyorlar ama aöfe para yatırıyorum .

Ders eklerken sorun olmaz, olursa da yatırırsınız onun ekstra süresi oluyor. Dert etmeyin.
  • rewlack  (23.02.21 20:19:14) 
@rewlack başka üniversitede. Sağolun hocam. Mail vs ile dönüş almak zor olur diye ben önden kaygılanacaktım da bakalım artık.


  • birbuket  (23.02.21 20:35:29) 
Auzef'te kaydım varken devlet üniversitesinde bir lisans bölümüne kayıt olmuştum. Bana aynı sizde olduğu gibi katkı payı, dönem harcı çıkarmadılar. Sistemde gözükmüyordu. Bende şaşırmıştım ödeme çıkmamasına.

Ama ikinci dönem kayıt yenileme sırasında hem ikinci dönem için hemde ilk dönem çıkmayan katkı payı sistemde çıkmıştı. Yüksek lisans içinde aynı durum söz konusudur diye düşünüyorum. Bir şekilde ödemeyi alıyorlar. Olduğu gibi bırakabilirsiniz, ama bir şekilde bu ödeme çıkar karşınıza bu yüzden üniversitenin ilgili birimle görüşün. En azından aklınızda kalmaz.
  • GoodMorningTeacher  (23.02.21 20:57:31) 
Aynısı benim başıma geldi. Borcum gözükmediği için kaydımı yaptım normal, harç da ödemedim sorun da çıkmadı. Epey bir süre sonra katkı payı ofisinden mail geldi, iki üniye kaydınız olduğu için harç yatırmanız lazım diye, o zaman girip öğrenci işleri sisteminden baktım borcum düşmüştü sisteme.

Sana da böyle bi şey olabilir. Şimdi kaydını normal yaparsın, ilerleyen zamanlarda borç çıkarırlar.
  • buff  (23.02.21 21:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.