[]

kücük bir excel sorusu

Elimde bir adet .csv dosyasi var ve tek sütündan ibaret. Her satir icerisinde 200den fazla sütüna ayri ayri ayrilmasi gereken text ve sayilar var.

Veriyi sütünlara excelin kendi aracini kullanarak sütünlara ayirmak istedigimde istedigim sonucu alamiyorum cünkü veriler nokta(.) ayraci kullanilarak ayrilmis olmasina ragmen sayilarin ondalik kisimlari da nokta(.) ile ayrilmis. Hal böyle olunca sayinin kendisi ayri, ondalik kismi da ayri bir sütuna ayiriyor bu da benim isimi baya zora sokuyor.

Bu noktalari ondalik kismi ayiran ve veriyi ayiran nokta seklinde tespit etmenin bir yolu var mi acaba?

 
yapmanız gereken şey verileri ayırırken 3. adıma geldiğinizde orda Advanced diye bir tuş var ona basıp aşağıdaki gibi ayarlayın
decimal separator: .
thousands separator: ,

veya üstteki sıranın tam tersi. sorun düzelecektir.
  • ala09  (23.02.21 18:17:12) 
hizli cevap icin cok tesekkür ederim.

orayi gördüm ancak basaramadim. normal ayiriciyi sadece nokta yapip 3. adima geciyorum ve sütunlar olusuyor. Ancak söylediginiz yerde yaptigim hicbir ayarlama asagidaki önizlemede degisiklik yapmiyor.
  • vhs kaseti  (23.02.21 18:31:29) 
hocam 1. adımdayken fixed seçiyorsunuz o yüzden öyle çıkıyor. 1. adımda delimited seçmeniz lazım bu dediğimin olması için. ikinci adımda da ayrıcınızı seçmeli 3. adımda dediğim değişimi yapmalısınız. çok özel bir data değilse özelden gönderebilirsiniz bana yaparım sizin için


  • ala09  (23.02.21 19:00:57) 
Bir hücredeki verinin ekran görüntüsünü atabilir misin?

Eğer veriler;

13.13. 15.1. 18.33

gibi ayrılıyorsa, yani veriler arasında sadece nokta değil de nokta boşluk varsa, bunları Ctrl + H ile, aranan veriye nokta+boşluk, değiştirilecek veriye de istediğin herhangi başka bir karakter yapıp (örneğin -) daha sonra metni sütunlara dönüştür fonksiyonunu kullanarak ayırabilirsin.
  • himmet dayi  (23.02.21 19:28:42 ~ 19:29:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.