[]

Komşu restoranın hamur karma makinesi gürültüsü

Merhaba

avrupa yakasında bir apartman dairesinde yaşıyorum. Yakın zamanda alt katımıza bir pizzacı açıldı. Bunların bir hamur karma makinesi var. Bir çalıştı mı hem zemini titretiyor hem de başıma ağrı sokan bir uğultu çıkarıyor. 20 dk, yarım saat susmuyor. Uyuyorsam beni uykumdan sıçratıyor. Kendilerini kibarca 2-3 kere uyardım, bu cihazın zeminle bağlantısını kesmelisiniz, rahatsız oluyorum, makineniz beni uykudan ediyor dedim. olur falan deyip geçiştirdiler. Ayrıca kulağımda da bir sorun var. Böyle “humming” türü sesler beni çok kötü yapıyor. Gidip adamlarla kavga etmek istemiyorum. Belediyeyi arasam? Sizce bu iş nasıl çözülür?


 
Hafta içi mesai saatleri içinde yapıyorlarsa bence yapmalarında bir mahsur yok. Evden çalışmalar arttığı için bu sorunlarla daha çok karşılaşılıyor tabii ama adamlar işini mi yapmasın?

Makinenin zeminle bağlantısını kesmek zor olabilir ama kauçuk ayaklar takılabilir belki bulunduğu platforma/masaya.
  • himmet dayi  (23.02.21 14:15:45) 
Zemine spor salonlarındaki gibi kauçuk kaplama ve ses yalıtımı için de ses stüdyolarındaki tane olarak da satılan ses bariyerlerinden imkan varsa tavana monte edilebilir.

Çözüm var da belediye bu şikayetin yaptırımı için uğraşır mı problem orada.
  • Unde bach canim  (23.02.21 14:34:29) 
kulak tikaci al


  • groove  (23.02.21 15:07:10) 
Belediyelerin zabıtaları bakıyor. Yakın zamanda klima motoru ile ilgili bi şikayetim olmuştu. Ses seviyesi insanı rahatsız edecek seviyedeyse genelde ölçüm yapılıyor ve kaldırtılıyor. Yani kısaca belediye zabıta ekipleri ile görüşeceksiniz.


  • RojoElefante  (23.02.21 15:45:07) 
Çözülmez. Takmamaya çalış ya da taşın.


  • prizmatik  (23.02.21 16:43:10) 
Ya böyle duyurularla anında empati yapıyorum :/ rojo +1, çözülmez deyip aksiyon almamazlık etmeyin lütfen.


  • saveur  (23.02.21 19:06:17) 
Bir işyeri meskenlerin ve mesken sakinlerinin huzur ve sükûnetini bozuyorsa suç işliyor demektir, bunlar kanunlarımızda açık ve net olarak vardır. Önce toplum bilinci içerisinde gerekli uyarınızı yapmışsınız bunun sonucunda değişen bir şey olmadıysa öncelik olarak belediyeye şikayet edin sonraki duruma göre kaymakamlık çevre şehircilik bakanlığı ve son olarak cimer'e başvurun ama asla huzurunuzu elde etmek için çabanızdan vazgeçmeyin haklı olan sonuna kadar sizsiniz. O makineden dünyanın her yerinde var ve emin olun bir çok yöntemi de vardır makinen başkalarını rahatsız etmeden çalışmasına yönelik.


  • zekicalik  (23.02.21 19:28:48) 
Belediyeye şikayet edin, gerçekten sorun teşkil eden bir şeyse müdahale ediyorlar.


  • koskoca kirpi  (23.02.21 20:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.