[]

Iflah olmaz obur kedi

Selam,

Kedimiz iflah olmaz bir obur, surekli ac... kilo aldigi icin mamayi kisitlayalim dedik. Kendisi 2 yasinda disi british shorthair ve su anda 4 kilo 200 gram civarinda.

Mamasinin arka tarafinda yazan kilosuna gore olan mamayi veriyoruz, hepsini bir anda verince hepsini bitirme gafletine dustugu icin sabah ogle aksam 3 taksitte veriyoruz hep. Ayni saatler olmasina dikkat ediyoruz ama disinin kovuguna yetmiyor galiba. Mama dolabinin onunden gececek olsak miyav miyav miyav geliyo hemen yanimiza.

Birkac haftadir boyle, alismadi gitti...

Soru:
Siz mamayi kutusunun arkasinda yazan gramajda mi veriyorsunuz?
Mama degistirince gramaji kutunun arkasinda yazan seye gore guncelliyor musunuz?
Sizinki de surekli ac mi?
Otomatik mama veren aletler var, onlar guzel mi?

 
aslında kutuda yazan gramajda vermeye çalışıyoruz ama her seferinde ölçmüyoruz. o yüzden fazla veriyoruz muhtemelen. bir de üst değerden vermiyoruz. ortalamasından veriyoruz.

mamaya karşı tok, başka şeylere karşı aç. yemek yaparken bacağımıza tırmanıyor bişeyler atalım diye. ekmek poşeti ortada ise parçalıyor. sokak kedileri için olan mama ortaya çıkınca çıldırıyor yemek için (sokaktakiler bile o kadar iştahla yemiyor) ama dediğim gibi kendi mamasına saldırmıyo, açken yiyor, hatta iki öğün vermemize rağmen ikinci öğüne kadar mama bitmiyor bile.

alet kullanmadım ama içerisindeki mama hava alıyorsa pek mantıklı değil.

eğer yaş ufaksa açlık normal ama sanki.
  • elorelia  (23.02.21 13:01:14) 
benim hayvan da 9 kilo falandi. metabolik diye bi mama verdi veteriner. 7 civari simdi 1 senedir falan onu yiyo. bi veterinere goturun dicem de 4 kilo fena de degil bilemedim.

1- evet ama kendi olcu kabiyla olcuyorum. her mamanin boyu ozkutlesi falan ayni degil kendi olcegiyle olcmek lazim
2- tabi
3- evet
4- yemlebeni diye bisi var bende. gayet memnunum tavsiye ederim. 1-2 gunlugune bi yerlere de gidebiliyosunuz. olcegi de guzel
  • cilgin fantezilerin adami  (23.02.21 13:28:17) 
4,2 fena değil ama kedi kısır mı? mamanın markası, tipi nedir?


  • bir garip melek  (23.02.21 13:48:59) 
Kisir, royal canin neutrred for female mamasini kullaniyoruz.

@cilgin, biz de yemlebeni gibi bir sey alacagiz ama internet entegrasyonu olmasin diyoruz. Bir iki gun bir yere gidince bir sorun olur filan mamasiz kalmasin. Ne kader eski teknoloji o kadar iyi :D
  • fakyoras  (23.02.21 14:04:35 ~ 14:05:42) 
merhaba,

mamanın arkasında yazan gramajı vermeye devam edin bence ama 3 taksitte değil, en az günde 5 kere falan vermeniz gerek. 3 kere yediği için doymuyordur. doymadığı için de alışamamıştır ve aç hissediyordur. kediler sık sık yerler.

mama kabı full dolu olarak önüne koy. mesela günde ne kadar yemesi gerekiyorsa o kadar ölçü. önce gözü doysun. yaklaşık 5'te birini yediğinde önünden alırsın. birkaç saat sonra tekrar miyavladığında gene verirsin.

benim iki kedim var. birisi obur ve tombik. yemeğe çok düşkün. diğerinin karaciğer rahatsızlığı dolayısıyla farklı mama yemesi gerektiği için mamalarını ortada bırakmamaya başladım birkaç aydır. her acıktıklarında mamalarını dolabın üstünden indirip veriyorum. tombik olan kedim (aynı mamayı yemeye devam ediyor) biraz zayıfladı bu süreçte. eskisi gibi şişko durmuyor en azından :) gramaja hiç dikkat etmiyorum, ama mama alma sıklığımı düşündüğümde tam da gramaj kadar, hatta biraz daha az yiyor. ama günde 5 kere yiyor. hele kış döneminde daha da arttı yeme sıklıkları. genelde gece 10-11 gibi son kez yiyorlar, sonra sabaha karşı 4-5 gibi illa uyandırıyorlar. o kısım benim açımdan biraz sıkıntılı. ama siz tabi gece yatmadan önce belli bir miktar mamayı ortada bırakabilirsiniz gece de yesin diye.

edit. royal canin (for female??? :)) mama verdiğinizi okudum. female'i bilmem de, royal canin mamaların içeriğinde protein olarak et bulunmuyor. "kurutulmuş hayvan proteini" var. içeriğini okumanızı tavsiye ederim. başka mamaya geçmeyi değerlendirebilirsiniz. içeriğinde yüksek oranda kurutulmuş et + taze et içeren nd, orjen ya da acana mamalarını öneririm, içerikleri çok kalitelidir. bunlardan bir alt segmentte, bunlar kadar fazla olmasa da gene gerçek et içeren mama olarak pro plan var, o da tercih edilebilir. gerçi ben de karaciğer rahatsızlığı için kedime veteriner tavsiyesi olarak royal canin'in özel bir veteriner mamasını veriyorum birkaç aydır ama hasta olmasa tercih etmezdim. benzer özellikte başka bir marka bulup ona geçeceğim bu aralar.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (23.02.21 23:44:01 ~ 24.02.21 09:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.