[]

Komşu gürültüsü ve ev tavsiyesi

şu an oturduğumuz ev yaklaşık 27-28 yıllık.. komşu gürültüsünden o kadar dertliyim ki yeni ev almaktan ve aynı şeyleri orda da yaşamaktan korkuyorum. devamlı eşya çekiyorlar ama devamlı yani.. sabit durmuyor eşyalar. sandalye masa kanepe hepsi.. sabah demeden gece demeden elektrikli süpürge çalışır.. torunları gelir bütün gün evde koşar. uyarıyorsun yine aynı. konuşulacak medeni insanlar değiller. eski komşu varlıklıydı. paraya ihtiyacı olmadığı için neredeyse 2/3 fiyatına bunlara sattı.. o günden beri ne okuduğum kitaptan bir şey anlıyorum ne de uykumdan. laminat parke üzerinde terlikle yürüme sesi direkt beynimin içinde.. birazcık medeni bir insan yalıtımın olmadığı eski sayılan bir binada o lanet olası laminat parke üzerinde geceleyin tıkır tıkır yürünmeyeceğini bilir değil mi? neyse..

üst katımda asla kimse olmamalı diye düşünerek teraslı ev almaya niyetlendim.. neden teras derseniz o evler dubleks oluyor. eğer alt komşudan da ses gelirse en azından üst kattaki odalarda rahat ederim diye düşünüyorum. o derece bıktım yani.

milyonluk ev alacak durumum yok.. ev satışından gelen 300 bin civarı bir nakit var. çok fazla kredi çekip ödeme yapmak da istemiyorum. ankara için 350ye kadar etimesgut ve keçiören taraflarında evler var sanırım.. muhit olarak sizce nasıldır?

1- şu an oturduğunuz evleriniz yeni mi, yalıtım işi nasıl? üsttekinin kahkahaları, eşya çekmeleri, yürümeleri duyuluyor mu?

2 - kredi çekip daha iyi ev almayı mı tavsiye edersiniz.. ev ne kadar güzel olursa olsun ben gürültüden bıktım.. dolayısıyla sessizlik ilk kriterim evin ve semtin güzelliği ikinci planda. ev güzel de olsa bir şekilde beni bulur bu tipler.

2- teraslı evlerin olumsuz yanları nedir?

3- etimesgut civarı oturulmaz mı dersiniz..muhit olarak nasıldır?

4 - önerebileceğiniz diğer seçenekler var mı?

 
Aynı sebepten dolayı biz de üst kat dublex ev arıyoruz. Geçen yıl aynı sebepten en üst kat bir eve taşındık fakat evimiz kentsel dönüşüme giriyor. Bundan sonraki üst kat dublex olsun diyoruz. Abimler böyle bir evde oturuyorlar çok mutlular sıfır gürültü. Ama teras gündüz çok güneş alıyor akşam da çok esiyor esmeyen günlerde teras keyfi baya iyi oluyor. Hiçbir olumsuz durum yaşamadılar şu güne kadar.


  • suicides underground  (22.02.21 19:13:26) 
Aynı sizin gibi nedenlerden ve deprem korkusundan yeni eve taşındık kiracı olarak.Ev yeni yapım(10yıllık) ve ytong denen hafif malzeme kullanılmış.Ama yalıtım inanın eski evden daha kötü.Ev ısınmıyor,böcek sorunu var,fansız balkonlar tüm kış boyunca içten buğlanıyor,günde 3 kez cam siliyoruz.Tüm sesler duyuluyor,bırakın altımdakini üstümdekini,2 kat alttaki çocuğun zıplamalarını duyuyorum.Müteaahhit herşeyinden çalmış.Hadi biz kiracıyız,çok darlanırsak gideriz de satın alıp 10 sene bu evlere taksit ödemek...
İmkanınız varsa (biraz tuhaf gelicek ama) o evde bir hafta on gün yaşamadan satın almayın.

  • arenas  (22.02.21 19:14:46) 
1- son 3 yılda 3 ev değiştim Ankara’da (Bağlıca) burada evler hep yeni, en eskisi 2 yıllıktı, hepsinde (şu an oturduğum da dahil) ciddi ses yalıtımı problemi var. Terlik sesi hala geliyor. Düşünün ki şu an oturduğum ev 2020 yılında yapıldı ve aylarca üst kattan çocuk sesi geliyor sanıyordum (koşuşturma sesleri falan), çıktım konuştum ve çocukları bile yoktu. Ses iki üst kattan geliyormuş.

2- teraslı evde ısınma çok ciddi sorun, yaksan bile ısınmayabilir.

3- Aradığın kriterlerde Etimesgut iyi bir seçenek değil. Muhakkak iyi bölgeleri vardır araştırmak gerek..

4- Bence siz komşu alın ev değil, komşular anlayışlı olursa (en azından alt ve üst komşunuz) siz de rahat edersiniz. Öte türlü benim gibi gece 01.00’da çamaşır makinesi sesi eşliğinde uyuyup sabahları çocuk seslerine günaydın dersiniz.

5- mutfaktan gelen koku ve banyodan gelen su seslerini de komşularınıza sorun, bunlar da ciddi sorunlar doğurabilir.
  • giovanne  (22.02.21 19:16:17) 
5 yıllık yeni binada oturuyorum. binanın ısı yalıtımı çok iyi, ancak ses yalıtımı çok kötü. bunların ikisi aynı şeyler değillermiş, yeni bilgilendim size de bahsedeyim.

ses yalıtımı için odaların aralarına bondex sünger malzemesi konuluyor.
www.turkishacoustic.com
kalınlığı 38 mm. bunun üzerine de alçıpan kaplanarak ses yalıtımı sağlanmış oluyor. ama yeni binalarda da bundan kaçınabiliyorlar çünkü bu odaların her uygulama yapılan duvarından yaklaşık 4 cm eksilmesi, odanın bayağı bir küçülmesi demek.

komşularım çok tatlı, herkes ses konusunda dikkatli ve kimseden bir şikayetim yok ama evet bizde de eşya çekme sesi, insan sesi vb çok duyuluyor. binayı yapan inşaat şirketine bu ses olayını söylediğimizde evlerimize bu ses yalıtımını yapmamızı önerdi :')
  • istanbul kanatlarimin altinda  (22.02.21 19:19:32) 
Ülkemizde yeni evlerde bile ses yalıtımı bulmaz çok zor. Zorunlu olmadığı için neredeyse hiç bir müteahhit firma bu işlere girmiyor. Çoğunlukla ısı yalıtımını bile var diye göstermek için öylesine yapıyorlar, bir işe yaramıyor.

Ve hatta tünel kalıp ile yapılan yeni evlerde, eski evlere oranla ses yalıtımının çok daha kötü olduğunu, sadece yukarıdan değil, diğer postlarda da söylendiği gibi alttan yandan, her yönden ses alabileceğinizi söyleyebilirim.

Bu nedenlerle binanın yeni olması sizi aldatmasın.
  • cursor  (22.02.21 21:34:55) 
Dokuz aylık evde oturuyorum. Ara katım. Şöyle söyleyeyim artık hangi daireden geliyorsa ışık açma kapatma sesini bile duyuyorum. Yukarda birileri non stop koşuyor ama non stop. Masalar çekiliyor gece 12de süpürge yapılıyor, apartmanda bir deli var sürekli kop kop müzik yani cidden deli apartmanı gibi.
Bir sonraki evim kesinlikle dubleks üst kat olacak ama sanırım onda da ısınma büyük problem. Hayırlısı bakalım.

Ha bu arada asıl bomba bizim apartmanda şöyle bir mallık var , benim yatak odamın yan dairesindeki bitişik oda salon. Wow cidden.
  • wild honey suckle  (22.02.21 22:11:03) 
herkese cevaplar için teşekkürler. anlaşılan çoğu kişi bir şekilde bundan dertli. şu hayatta ev dediğimiz mekanlarda dinlenebilmek bile lüks hale geldi. keşke komşu almak gibi bir seçeneğimiz olsaydı :)

belki gürültücü biri olsaydım, kitap okuma veya sessizlik gerektiren bir iş yapmasaydım, takıntılı olmasaydım, kafayı koyar koymaz uyuyabilen biri olsaydım yaşar giderdim ama maalesef öyle değilim. o yüzden tüm dezavantajlarına rağmen üst kat araştırmalarıma devam etmem lazım.
  • jepa  (22.02.21 23:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.