[]

Mac'te Electrum Virüs Sorunu Hakkında

Merhaba,

Safari tarayıcıdayken birden pop-up çıkıp aşağıda ki uyarıyı veriyor. Virüs yedim büyük ihtimal ile, nasıl bu sorunumu çözebilirim?



4.0.9'dan daha eski Electrum sürümlerinde bir güvenlik açığı vardır. Para kaybetmemek için lütfen Electrum'u güncelleyin.

Aşağıdaki URL'yi kopyalayın ve tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın:

 
Hangi siteye girerken yapıyor bunu?

Bana fake gibi geldi. Mac'e virüs bulaşmıyor çünkü. Ayarlardan bildirimleri kontrol edin. Bi sitenin bildirimlerini kabul etmiş olabilirsiniz.
  • himmet dayi  (22.02.21 14:38:04) 
Genel olarak bir kaç site gezerken yaptı, onedio,haber sitesi google vs vs. Biraz baktım bitcoin dolandırıcılığı imiş ama işin garibi bitcoin hesabım BTC türk uygulamasında bilgisayardan hiç girmedim BTC türk'e. Çok teşekkür ederim cevabınız için bu arada


  • paramolacak  (22.02.21 14:42:19) 
aynisi ilk defa bu sabah iphone'da bana da oldu, hurriyete ugur meleke yazisi okumak icin girmistim(yani hurriyet okayacak kadar yandas degilim:). baska da cikmadi, insallah cikmaz


  • speedy  (22.02.21 14:58:21 ~ 14:59:22) 
fake popuptır büyük ihtimalle. Herhangi bir url'yi kopyalamayın, elinizle kendiniz girip güncelleyin eğer Electrum wallet kullanıyorsanız cidden. Hatta mümkünse başka bilgisayardan indirip flash ile getirin derim ben, dns hack ile doğru siteye girdim derken farklı siteye de yönlendirebilirler bir ihtimal.

Mac'e de virüs bulaşmıyor bilgisi yanlış, daha zor bulaşıyor ve çok daha az virüs var. Bu açıdan evet risk mac ve linux'ta çok çok düşük.
  • nhk ni youkosu  (22.02.21 16:33:40) 
Mac için malware olabiliyor genellikle safari sıçırtan, safari malware diye bi arama yaparsanız library ve~library altında temizleyince giden şeylerden ibaret oluyor genellikle.

Mac için yazılmış malware tarama ve silme aracı ise malware'in ta kendisi sakın öyle bişey yapmayın :)
  • hedep  (22.02.21 21:37:42) 
Çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için, bidaha çıkmadı pop-up ama bakalım neler olcak :)


  • paramolacak  (22.02.21 22:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.