[]

(Kripto Para) Gelir vergisi hk.

Merhaba, bundan 4 yil once sordugum soruyla baglantili olarak, olayin sacmaligina falan hic deginmeden bir sey sormak istiyorum. (git: 1246564)

Cahilligime verin, devlet birinin gelir vergisine mukellef olmadigini nasil anliyor?

Ornegin, x sirkette calisiyoruz. Duzenli sigortamiz odenmis, maasimizdan kol gibi gelir vergisi kesilmis her ay.
Ancak az sayilmayacak miktarlarda da hesabimiza disaridan para geliyor.

Atiyorum son alti aydir ayda 50 bin TL. Banka bizi gidip devlete ihbar mi ediyor, bu adama duzenli belirli bir kaynaktan su kadar para geliyor, sunu bir inceleyin diye?


Nasil oluyor bu isler, anlamama yardimci olursaniz mutluluk duyarim.
Herkese sevgiler

 
Yanlış bilmiyorsam BİST'teki kazançlardan bile stopaj kesilmiyor.

Öte yandan herkes gelir vergisine tabidir. Sizin işlem yaptığınız borsalara maliyeden yazı gider, işlemlere göre ne ile girdiğiniz - ne ile çıktığınız bellidir ve ona göre vergilenir. Veya Borsalar stopaj keserler ve sizin adınız vergiyi öderler. Fakat böyle bir yasa yok şuan ve eğer çıkarsa bile geriye dönük olmaz, "2022'den itibaren" gibi olur.
  • malheiros  (22.02.21 09:22:41) 
vergi barışı için yurt dışından bankaya para girmesi lazım. kripto para borsasından gelen para yurt dışından gelmiş sayılmaz. dolayısıyla bir borsada paranız varsa önce onu yabancı bankaya çekeceksiniz sonra yurtiçine getireceksiniz.

yüksek tutarlı para girişleri her zaman risk altındadır. bu riski en çok yurt dışına iş yapan freelancer'lar alır. belli olmaz 5 sene hiç dokunmaz birine, birine ise 3. ayda inceleme gelir.
  • yeahbutso  (22.02.21 09:46:59) 
Kuzey amerika’da ve cogu avrupa ulkesinde vergilendiriliyor bu zaten. yani isin ucunda hem parayi cektiniz hem de gonderdiginiz ulkede vergi verme gibi bir zorunluluk ortaya cikabilir


  • bollocks44  (22.02.21 10:34:00) 
Bunda bankalara para kaynagı soruluyor.

Muhtemelen gelir idaresi bankalara yazı yollayıp google ireland'dan gelen parayı sorup youtube vb vergi incelemesi başlatabildiği gibi çeşitli şirketlere para gönderen ve onlardan para alanlardan bunu isteyebilir.

Normalde 50.000 usd üzeri olan işlemleri bankalar bddkya bildiriyor olması lazım.
  • liberal  (22.02.21 10:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.