[]

Eve güneş girmiyor diye ağaç kesilebilir mi?

Benim evin arka tarafı baya ağaçlık. Kocaman kocaman ağaçlar var belki 50 yıllık. Geçen eylül ekim gibi bu ağaçlardan 7-8 tanesini alt katlardaki evlere güneş giremiyor diye kestiler. Ağaçların sadece gövdesi kaldı, tüm dalları gövdeden kestiler.
Aklıma takıldı şimdi, bunu yapmaya hakları var mı? Kafamıza göre ağaç kesebiliyor muyuz?



 
belediyeye şikayet edebilirsiniz, bildiğim kadarıyla kesemiyor olmamız lazım.
gerçi üzerinden zaman geçmiş ama en azından sorunuza cevap alırsınız.

yaptıkları şeyin budamak olmadığından emin misiniz?
belki budamışlardır.
  • blatta hiberna  (21.02.21 19:41:40 ~ 19:42:37) 
Kökünden kesmek yasak ancak bu yapılanlara budama diyerek işin içinden çıkıyorlar. Avrupa'da olsa adamın anasını ağlatırlar yarım asırlık ağaçlara bunları yapanları ama burası Türkiye. Elbette insanlar evlerine güneş girmesini isteyebilirler ancak yarım asırlık ağaçların suçu ne?


  • zekicalik  (21.02.21 20:22:26) 
1. Ağacın gövdesini değil de dallarını kesmek, ağacı budamaktır. Bilinçli yapıldığı taktirde ağaç için faydalıdır.

2. Kişinin (Apartman veya siteyse yöneticinin) bahçesindeki ağacı kesmesi kendi tasarrufundadır. Çevreciler tepki koyar ama onun dışında bir şey olmaz.
  • Mirket  (21.02.21 22:23:08) 
kafasına göre apartman bahçesinden ağaç kesemezler. bunun için apartmanda oturanların onayı ile belediye müracat edip oradan kesim onayı almak gerekir.

nereden biliyorum. binanın önündeki ağacı onay vermediğim için kesemiyorlar oradan.

sizin orada yapılan budama olmuş ama konu daki tam yasal düzenlemeyi bilemiyorum.
  • helenart  (22.02.21 00:21:13) 
Bu memleketin basina ne geldiyse cehaletten geldi. Agac kesilir mi hic ya.


  • balpolen  (22.02.21 15:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.