[]

dışarıda kaldım...

içeriden takılmış ve düz konumda olmayan bir anahtar var ama kapı kilitli değil. diğer anahtarla dışarıdan açamıyorum. arabanın anahtarları da içeride kaldı ve (bulabilirsem) uzaklıktan dolayı çilingir getirmenin biraz zor olduğu bir muhitte ev.

akşam gidince pet şişe ile açmayı deneyeceğiz ilk olarak.
omuzla yüklenmeyi de deneyebiliriz.

başka önerisi olan var mı?

 
kapının aralığını bilmiyorum ama , ince- sert birşey ile kapının dilini oynatmaya çalışsanız...


  • denize karsi icen keci  (19.10.07 09:25:45) 
kredi karti ile acilabiliyor. kapinin dilinin tahmini yerine karti sok ve dili bulmaya calis. biraz ileri geri yapinca kapi aciliyor. tabii kart da biraz hasar görebiliyor bu arada.


  • atmacaged  (19.10.07 09:53:59) 
ince sert bisey olarak buyuk bir ekmek bicagini oneririm. bizim evde de anahtar kilidin hep arkasinda takilidir da. :)


  • notorious  (19.10.07 09:59:56) 
@cedilla
veranda var, bahçe çitini tırmanıp veranda kapısına ulaşabiliyoruz ama iki asma kilitli demir parmaklık ve ardında normal camlı kapı var. asma kilidi açmak çok kolay ama kapı için camı kırmamız gerekir...

@denize karşı içen keçi @atmacaged @notorious
çok aralıklı değil kapı. kredi kartından umut kesilmişse işe yarar ancak. bıçak ve oraya sığabilecek türlü zerzevatla gideceğiz eve.

dışarıdaki vidaları sökmekle biryere varılıyor mu acep?
  • nop  (19.10.07 10:05:43) 
hayir kilit sistemini (dil ve kilidin gobegini) iki tarafi da sokmeden cikartamazsiniz. kapiniz celik kapi degilse ihtiyaciniz olan araligi kapiyi iterek elde edersiniz dertlenmeyin. celik spatula da i$inizi gorur.


  • notorious  (19.10.07 10:10:00) 
neyse ki çelik kapı değil... diyordum ki..
eğer burada bahsedilen yöntemlerle açabilirsem kapıyı, evden çok huzursuz çıkacağım, gece de huzursuz uyuyacağım artık... kapı hikayeymiş yahu... allahtan ki bir de parmaklıklı kapı var üstünde.

  • nop  (19.10.07 15:02:56) 
kapı ile kilit arasına aşağıdan yada yukarıdan başlayarak A4 büyüklüğünde bir asetat parçası yada röntgen filmi gibi esnek bir malzeme ile kapı kolu hizasından kilit dilini yuvasına iterek açabilirsiniz. kredi kartı vs ye göre kullanımı daha kolaydır.


  • justaddwater  (19.10.07 16:25:25) 
eğer kredi kartı ile açamadıysanız, -ki genelde kapı kasaları artık girintili çıkıntılı yapıldığı için kredi kartı falan karetmiyor- sert bir tel bulun. "L" şeklinde kıvırın. kilit dilinin hizasından kapı ile kasa arasına "L" şeklindeki teli sokun ve aşağı doğru çevirin. amaç "L" nin bir kenarının kapı diline baskı uygulamasını sağlamak. tabi yazıyla anlatmak oldukça zor oluyor ama, sert bir tel ile gidip denerseniz bir şekilde anlarsınız demek istediğimi. bu şekilde çok açtım kapımı.


bu arada kapı için endişelenmeyin. çünkü;
1- kilitlenmemiş ise, hırsızların açamayacağı kapı yok, çelik kapı olması neredeyse hiç farketmiyor.
2-çıkarken kapıyı kesinlikle kilitlemeniz lazım. çelik olsa da olmasa da bu şart. Aksi halde hırsız kardeş 10 sn de açabiliyor kapıyı. ama kilitlenmiş kapıda süre oldukça uzuyor.

edit: bahsettiğim yöntem, justaddwater'ın bahsettiği yöntemle prensip olarak aynı, sadece uygulama biraz farklı.
  • flyalone  (19.10.07 16:54:45) 
kapılar eskisi gibi değil acılmıyor. biz de epey ugrasıp cilingir cagırmak zorunda kalmıstık.


  • nihilanth  (19.10.07 22:27:10) 
eve yürürken 1 litrelik kola alıp içebildiğimiz kadarı içtik, içemediğimizi döktük. şişeyi işten getirdiğimiz maket bıçağı ile kesip plastik bir şerit elde ettik ve bununla dili itip kapıyı 1-2 dakikada açmış olduk. şeridi bahçedeki saksılardan birinin altına saklamayı da ihmal etmedik tabi ki anahtarmışçasına...


  • nop  (22.10.07 09:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.