[]

Çok katlı ev için robot süpürge mantıklı mı?

Eski bir evde oturuyorum. Ev üç katlı, yaklaşık 350 m^2, eski tip kapı kirişleri var, yani bi odadan bir odaya geçerken 2-3 cm yükseklik farkı olabiliyor (bazı odalarda da olmayabiliyor, çok acayip).

Bu durumda robot süpürge almak mantıklı mı? Süpüreceği zaman katlar arasında taşıyabilirim, bi gün bi katı öbür gün diğer katı süpür gibi. Ama ağır bir şeyse, işte ne bileyim uygulama arayüzünde düzgün implement edemedilerse, kat değişince başka bir eve geldi zannedecekse, düzgün haritalama yapamayacaksa falan onunla uğraşmak çok mantıklı gelmiyor. Kaldı ki odaların yarısı boş ve kapıları kapalı duruyor zaten genelde.

Bir de küçük bir köpüş var evde, o ne tepki verir bilmiyorum. Normal elektrikli süpürgeden ölümüne korkuyor ama o sesten dolayı sanırım.

Bunu bi alıp deneyip olmazsa geri iade etme şansım var mı? Sizin benzer bir tecrübeniz, bilginiz falan var mı, ne dersiniz?

 
Bendeki modelde üstün körü baktığımda tek harita vardı. Onu da bir seferde çıkarıyor. Bu haritaya sırayı da ekle gibi bir opsiyon yoktu.


  • baal  (20.02.21 19:51:53) 
Robomax s5 de çok kat desteği var yazıyordu


  • kisa  (20.02.21 20:08:46) 
Bazi modellerde kat destegi var, geriye donup takip etme isine yariyor, olmasa da olur. Her calistiginda yeni harita cikarir en fazla, cok dert degil. Ancak kapi esiklerinden gecemez, ona dikkat etmelisiniz. Kattan kata tasinir, agir degil ancak odadan odaya tasiyacaksaniz mantikli degil bence.


  • taurina  (20.02.21 20:22:27) 
Roborock s5 max kullaniyoruz, iki kati ayri haritalandiriyor sorunsuz. Daha fazla harita da eklenebiliyor yani 3 katya problem olmaz


  • fakyoras  (20.02.21 20:42:17 ~ 20:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.