[]

ses yapan çocuklu aileyi şikayet edebileceğim yer tavsiyesi

2 çocuğu gün boyunca alışkanlık edinmişler birisi böğürüyor öbürü çığlık atıyor vakit bilinci yok sabah akşam gece gündüz, çığlık atan özellike sinirlerimi alt üst etmiş vaziyette. anası babası çocukları sallamıyor, anne balkonda bütün gün sigara içiyor, baba pısırık bi tip, annesi desibel olarak yüksek bir tip, çocuklara da hayvan gibi böğürüyor, bir kaç kere apartman toplandı noluyo diye ben de hayvanlık yapıyolar her zamanki gibi diye milleti bilgilendirmişliğim var.
dışardan baktığınızda modern görünümlü tipler ama evin içinde hayvanat bahçesinde gibi yaşıyorlar. sorunlu oldukları için muhattap olmak istemiyorum ama acayip sinirlerim tavan yapmış vaziyette, gidersem ya ben birini boğazlayacağım ya da onlardan biri beni bıçaklayacak.
bu tek vukuatları değil aşırı özet geçtim. kısacası apartman müstakil gibi davranan bir grup davarla beraber yaşıyorum.
polisi arasam "çocuklu aile vs bekar" diye onların tarafını tutup bana sorun çıkaracaklarından adım gibi eminim, veya çocukmuş yauv ses yapıyor çocuktur diyip ciddiye bile alıp gelmeyecekler.
aile ve sosyal güvenlik bakanlığına falan şikayet etmeyi düşünüyorum çocuk istismarı var falan diye olay bana döner mi diye düşünüyorum sonra. tavsiyeleriniz var mı? taşınma olayını henüz düşünmüyorum daha vakti var. ama gitmeden bir keyiflerini kaçırmak istiyorum.

 
çocuk istismarı var diye şikayet etmek mi? aklınıza apartmanca imza toplayıp topluca şikayet etmek yerine bu mu geldi?


  • uuth  (20.02.21 18:47:00 ~ 18:47:35) 
bizim üstümüzde de var aynı böyle kıro bir aile. valla biz yaklaşık 6 senedir bir çözüm bulamadık. adamlar kendini apartmanın efendisi sanıyor. 2 velet bütün gün evi başımıza yıkıyor. anaları gıkını çıkarmıyor. laf söylüyoruz diye aylarca aidat vermediler. anlattıkların bizimkilere çok benziyor:) baba pısırık evet, evde karısına sesi çıkmıyor ama bize laf söylüyor. ben sözlükte okumuştum, biri desibel ölçerle sesi ölçüp zabıtaya ceza yazdırdığını söylemiş. ben bunu denemeyi düşünüyorum.


  • nothing in my way  (20.02.21 18:54:10) 
@uuth apartmanda 20 daire var kimsenin umrunda olmaz, evet ilk o geldi. çocuk istismarı şikayetimi gürültü yapıyorlar diye değil, bir kaç kere çocuklara adam mısın sen, adam ol, veya yiyin birbirinizi kim hayatta kalırsa çocuğum o olacak tarzı bağırdığı için düşünüyorum. çocuklar biri en fazla 4 diğeri 9-10 falandır.

@nothing in my way, benden biraz çekiniyorlar bir kere işleri düştü bana çünkü, kapımın yanına yaklaşmıyor kapıyı çalıp merdivenden inip aşağıdan cevap veriyor. alt katımdalar bu arada. aidat falan umrumda değil apartman yöneticisi düşünsün onu. ben bir yetkilinin gelip bunların keyfini kaçırmasını istiyorum sadece. gündüz evden çalışıyorum toplantı yapamaz oldum birisi çığlık atıyor diğeri bağırıyor. adam daha anlayışlı bir tip bu arada kadın sıkıntılı. ikisi de kara kuru minyon bir çift. kafanızda kilolu yaşlı vurdumduymaz bir profil oluşmasın yani yolda görseniz akıllı zannedersiniz.
  • nahtoderfahrung  (20.02.21 19:02:24 ~ 19:06:24) 
aidatı yönetici biziz diye söyledim. ben olsam icraya verecektim ama babam uğraşmak istemedi. o da evi satışa çıkarmış ama fazla paraya. başka komşudan rica ettik, gitti aldı aidatları. evi satarsa kalabalık aileye satacakmış, 20 bin falan da indirim yapacakmış:) öküze bak yine de suçunu kabullenmiyor. biz de evi satışa çıkardık ama onlar gitmeden gitmek istemiyorum açıkçası. sevindirmek istemiyorum bu ayıları.


  • nothing in my way  (20.02.21 19:09:37) 
Bir adet bluetooth hoparlör alıp hoparlörü tavana, ya da alt kattaysa yere gelecek şekilde monte edin. Oranın demirbaşı olsun yani. Sevdiğiniz müzikleri açın, hem müzik dinlemiş olursunuz, hem karşı tarafa durumu anlatmış olursunuz.

Kapıya gelip bir şey diyecek olurlarsa da "çocuklarınız çok gürültü yapıyor, duymamak için müzik açıyorum" dersiniz nazikçe.
  • msb  (20.02.21 19:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.