[]

Niye eskisi gibi görseller yapamıyorlar?

Diablo 2 remastered duyurulmuş: diablo2.blizzard.com

Şimdi iyi hoş, ama yeni grafikleri bir türlü sevemedim. Altta bir slider var, orada eski ve yeni hallerini gösteriyor.

Eskisindeki kasvetli havayı yenisinde hissedemiyorum. Yani eskisinde şeytan dünyaya inmiş, her yeri ele geçirecek, kimse kurtulamayacak ve bu karamsarlığı görebiliyoruz. Yenisinde kasvetli görünsün diye sis basmışlar, güneş açınca her şey normale dönecekmiş gibi bir hava var.

90'larda oynadığım bir sürü oyunda bu gerçekçi/vahşi/kasvetli havayı sezebiliyordum ama yeni oyunlar sanki çizgi filmmiş gibi geliyor bana.

Diablo, eski artwork: www.farazjafari.com

Başka bir oyun ama şu görselde, ortadaki çizimin güzelliğine bakın:
media.moddb.com

Bir de şuradaki kameraya poz veren yeni iskelet kralına bakın (diablo 3):
i.pinimg.com

Acaba çok bir fark yok da benim yaşım ilerlediği için mi eskisi gibi hissedemiyorum? Yoksa başka bir durum mu var, varsa nedir?

Black metal albüm kapağı gibi görünen oyunlar istiyorum, çok mu?

 
diablodaki kasvetli havanın sebebi bence oyundaki ışıklandırmayla alakalı, yeni nesil oyunlarda artık ışık oyunları kaliteyi gösteriyor, hele bu ray tracing, rtx falan meşhur olduktan sonra herkes ışığa abanmaya başladı, 2021 yılında da blizzardın bunu kullanmaması beklenmezdi bence. çok ışıl ışıl olunca oyuna oyun muamelesi yapıp ciddiye alamıyorsunuz etkilemiyor. wallpaperlarda da bence aynı şeyi söyleyebiliriz eskiler biraz daha gerçekçi gibi yani nası diyim şeytanın etrafında kırmızı aura parlamıyor bildiğiniz hayvana benzer düz bir yaratık figürü var sondaki diablo 3 king leoric çiziminde kafası parlıyor kafasındaki ışık armora yansımış lambader gibi olduğu için ciddiye alamıyorsunuz o yüzden etkileyici gelmiyor. benim görüşüm böyle


  • nahtoderfahrung  (20.02.21 17:24:42 ~ 17:25:24) 
çünkü diablo franchise'ı bitti artık. bunu yapan ekip bile tekrar aynı kalitede bir oyun yapamaz. sanat gibi düşün. bir sanatçı efsane bir şarkı yapıyor aynı seviyede bir şarkıyı kolay kolay yapabilir mi veya aynı tadı verecek diyeyim?

hep artwork bunlar, değişiyor zaman.
  • Anjelik  (20.02.21 17:39:37) 
Yapamadıklarından değil uğraşmıyorlar bence. Artık çoğu geliştiricinin remaster anlayışı oyuna yeni çözünürlükler ekleyip 4K desteği sunmaktan ibaret oldu. Son zamanlarda çıkan kaç remaster adamakıllı elden geçirilmiş ki? Commmand & Conquer Remastered çıktı, Age of Empires II Definitive Edition falan çıktı, hepsi de önceki oyunların aynısının tıpkısı, bir gıdım değişiklik yok. 4K desteği ekliyorlar, birazcık cila. Al sana remaster. Az emekle çok para kaldırmak istiyorlar. Mod geliştiricilerin falan yaptığı grafik modları bunlara bin basar.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (20.02.21 18:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.