[]

Bu Piyanolardan Hangisini Tavsiye Edersiniz?

Casio AP-270 ---- 6100 TL
Casio AP-470 ---- 7450 TL
Casio AP-650 ---- 9500 TL
Casio AP-700 ---- 10000 TL
Yamaha YDP-144 ---- 9500 TL
Kawai KDP110 ---- 7150 TL
Kawai CN17 ---- 7150 TL
Kawai CN29 ---- 9700 TL
Kawai CN39 ---- 12750 TL
Yamaha CLP 625 ---- 14.000 TL (Bunun sesine bayıldım, bunun için bütçemi biraz aşabilirim)

Aynı markanın alt-üst modelleri mevcut listemde ancak arada kalite olarak devasa fark yok ise ucuz olanı tercih edeceğim.

 
casio ve roland kullandım.
en ucuzunu al. inan aralarında 4 bin liraya değecek bir fark yok.
amacın evde takılmak ya da öğrenmeye çalışmaksa hele, hiç yamaha'ya filan girme.
  • filteria  (20.02.21 17:41:57) 
TAşınabilir piyanolara da bakın derim. Sonuçta dijital piyanoda şeklinin bir önemi yok:)

shop.zuhalmuzik.com

Kawaiiler tam fiyat performans enstrümanlarıdır
  • anten  (20.02.21 20:08:00) 
Kawai CN25 (orta), Casio Privia PX 780 (giris), Yamaha Clavinova CLP 625 (ust) aletlerini kullandim (bu siralama ile). Hepsinden once de duvar piyanosu kullaniyordum dolayisiyla referans noktam hep o oldu.

Dijital piyanolara bakarken sesten ziyade tusesinin hissiyatina daha fazla onem verdim her seferine. Acikcasi bunca yillik klasik muzik deneyimime ragmen dijital piyanolari seslerine gore ayirt edebilecegimi zannetmiyorum, hepsi birbirine gercekten cok yakin. Ancak calma deneyimindr aralarinda daglar kadar fark var.

Casio,diger ikisine kiyasla gorece dandik ve dandikligi oldukca belirgin. Hem sesleri/efektleri duzgun degil, yer yer kulak tirmaliyor, hem tusesi rahatsiz, agirlik merkezi iyi dagilmamis. Pedallari normalden ufak, basmak zor. Beyaz tuslara biraz icerden basmak cok zor ve boyle durumlarda ilgili tusun sesi cok az cikiyor, bu da benim dikkatimi dagitiyor. Ha evde kendi kendinize calarken fark etmeyebilirsiniz ama biraz egitimli kulaklar icin gercekten eziyet. Bu sebeple Casio cok ust duzey modelleri olmadikca onermem.

Kawaii KDP110 cok iyi bir giris modelidir, ben zamaninda CN25i alirken KPD ile karsilastirip almistim, aralarindaki fark cok azdi. Ancak CN25i kullanirken tuseninin fil disi (veya iyi bir simulasyonu) olmamasi rahatsiz etmisti, parmaklarim fazla kayiyordu tuslarin uzerinde, surtunme kuvveti azdi. Casio'da bu yok, gercek fildisi olmasa da onun hissine cok yakin bir sey yapmislar, surtunmesi iyi. Alisilabilir bir sey elbette, ancak referans noktam gercek duvar piyanosu oldugu icin ben begenmemistim. Yeni nesil modellerde degismis olabilir, daha kaliteli kaplamalar uretmis olabilirler.

Yamaha canavar. Gercek piyanoya acik ara en yakin, hem tuse hem agirlik hem surtunme hem ses hem goruntu olarak dort dortluk. Ancak bence butce zorlayacaksa ozellikle de giris seviyesi icin boyle bir maliyete gerek yok.

Sizin yerinizde olsam Kawaii KDP110 ya da CN29 alirdirm. Her ikisi de evde keyif yapip baslangic seviyesi icin hayli hayli yetecektir, gayet de keyifli olacaktir.

Bu arada bakmadiysaniz asagidaki websitesi muhtesem incelemeler yapar dijital piyanolar hakkinda, mutlaka bakiniz:

www.pianodreamers.com
  • taurina  (20.02.21 20:16:45) 
eğer profsyonel müzisyenseniz, Yamaha CLP öneririm. değilseniz zaten sizin için farketmeyecektir, ucuzunu alın.

Yamaha CLP serisi, diğer tüm piyanoların üstünde marka modeldir benim gözümde. sesine bayılmış olmanız, sesinin üretilmiş ses değil, birebir sample teknolojisi ile kaydedilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca tuş hasassiyeti, dokunma hissiyatı, akustik piyanodaki çekiç mekanizmasını en iyi taklit eden yine bence Yamaha'dır. Ki modelinden emin olmasam da birebir çekiç mekanizması ihtiva eden modelleri de var..

Ama elbette Kurzweil ve Kawai'nin de Yamaha'ya rakip olabilecek kalitede üst segment piyanoları vardır. sonuç olarak siz ve piyano ihtiyacınız buna karar verecek..
  • jeanluc  (21.02.21 02:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.