[]

2012 model otomatik dizel citroen c4 alınır mı?

Öncelikle merhaba,

Son 1-2 aydır araba arayışı içindeyim. Şubat sonu Mart ayı içinde fiyatlar artacak deniyor. O yüzden daha da artış olmadan ilk aracımı alayım dedim.

Çok fazla araç kullanma deneyimim olmadığı için otomatik bir araç almak istiyorum. Aramalarım sonucunda 120 bin Türk Lirası bandında C4lere rastladım. Aracın modern bir donanım yapısına sahip olması, bagajının geniş olması, oldukça güvenli olduğunun söylenmesi ve konforlu bir araç olması sebebi ile beğendiğim bir araç oldu.

Vites geçişlerinin kimine göre hissediliyor oluşunu ve arka süspansiyonlarının sert olduğunu biliyorum. Kağıt üzerinde bunları okudum ama hiç deneyimleyemedim.

Son olarak C4 modelinin 2017'de üretiminin durduğunu öğrendim. Malum sitede en yeni model olarak 2017ler çıkıyor. Buna rağmen, bu aracın üretimi durdu, artık alınmaz yada üretimi yok, bu yüzden bakımı ve yedek parçaları pahalıdır şeklinde bir şeyler bulamadım.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Böyle bir araç aldığım takdirde üretiminin olmamasından dolayı sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler.

 
2012 model dizel otomatik c4 alınmaz.

motoru güzel 1.6 litre dizel dv6 ise. ona lafım yok. ancak otomatik vitesi muhtemelen yarı otomatiktir. bir problem yaşarsan bu yarı otomatik şanzımanlarında peugeot citroen'lerin, yeni parçayı takmak için debriyaj baskı balata ve rulmanı da değiştirmen gerekiyor. yoksa vites konumları düzgün öğretilemiyor.

bunun dışında peugeot citroen arabalarının elektrik alt yapıları atıyorum bir vw, bir general motors kökenli arabadan daha elektronik ve daha bilgisayar yorumu odaklıdır. bu da uzun vadede sana dert çıkaracaktır.

peugeot citroen alacaksan eğer garanti süresinde olan arabalara yönelmeni tavsiye ediyorum.

2012 model bir arabada daha farklı seçenekler üstüne yoğunlaşmalısın.
  • rain when i die  (20.02.21 16:21:09) 
Eylülde aldım aynı aracı, bu paraya b segmenti otomatik araba bile bulunmuyor neredeyse, o yüzden mantıklı. 2013 14 bomboş benzinli ibizalar cliolar bu paralara satılıyor. C4 iyi tercih olur bence. Şanzımanı pek iyi değil ama abartılacak kadar da kötü değil. 1 2 geçişleri bazen sorun oluyor ama örneğin 2012 auris denedim o daha kötüydü.


  • signore  (20.02.21 19:05:39) 
2 yıldır (toplam 25.000 km) 2012 model 1.6 e-hdi otomatik citroen kullanıyorum. ben aldığım zaman fiyatları özelliklerine göre oldukça uygundu (55-60 bin tl)

şu ana kadar araçtan memnunum. neler daha iyi olabilirdi dersen MCP şanzımandan bir dsg ya da tam otomatik performansı bekleme. ama alet düzgün çalışıyor, işini yapıyor. belli sınırlar içinde elle kontrol de edebiliyorsun. en büyük avantajı bir arıza çıksa masrafın 2-3 bin tl.

yakıt tüketimi çok iyi. karma ve sakin kullanımda ben 5.2-5.5 lt arasını rahatlıkla yakalıyorum uzun yolda 4.9 gibi değelere düşer. bu arac 170 bin kmde.

siyah renk alırsan koltuklar ve iç döşeme açık renk olacak başka opsiyon yok. bence güzel duruyor ama kirleniyor. koyu renk tercih ederdim.

ön takım hassas. yani 6 ayda ya da yılda 1 servise sokup 200-300 lira harcamalsın yoksa tıkırtılar başlar.

içi geniş ve ferah bagajı tam ideal ölçülerde. D sınıfı sedanlardaki gibi derinlemesine devasa değil B sınıfı araçlardaki gibi 2 bavul koyunca dolanlardan da değil.

parça sorunu yaşamazsın, aracın çok fazla parçası peugeot ile ortak. üstüne 1.6 e-hdi motor bmw, ford ve volvo araçlarda da kullanılıyor. kaporta aksamı sorun olursa da çıkmacıda bulamayacağın parça yok.

alınmaz denmiş ama neye göre denmiş anlamadım. hem kendim kullanıyorum hem de etrafımda citroen araçlar var. ayrıca birkaç tane de gruba üyeyim. normal bir araba işte her araç kadar sorun çıkarıyor. bakımını düzgün yapar temiz araca denk gelirsen
başın ağrımaz. elli defa tesisatı dağıtılmış toplanmış mercedes te olsa başını ağrıtır.

türk insanının sorunu şu. 1980'lerde citroen ilk olarak elektronik kontrol sistemlerini kullanmaya başladı. elinde tornavida ve bi ucu çiviye bağlı ampülle test etmenin ötesine geçemeyen türk tamircisi de aracın dilinden anlamadığı için "citroen çok elektronik alınmaz" diye bir laf uydurdu. biz cahilliğimizden bu araçları tamir edemiyoruz ama bunu da bu şekilde söyleyemeyiz diyemediler.

alırsan comfort plus ya da exclusive paket tercih etmeye çalış.
  • orpheus  (20.02.21 19:15:21 ~ 19:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.