[]

Ales ve süre sorunu

Selamlar,

Ales'te önce türkçe mi matematik mi çözüyorsunuz? Yoksa atıyorum 20 matematik çözdükten sonra 20 türkçe mi yapıyorsunuz? Sözel mantığı ve zor mat problemlerini sona mı bırakıyorsunuz mesela? Ben önce hangi dersten başlarsam öbürünü yetiştiremiyorum. Süre sıkıntısı yaşayan biri olarak sizin taktiklerinizi merak ettim.

Teşekkür ederim şimdiden ^-^

 
en iyi olduğun dersi ilk çöz.

ben ilk matematiği çözdüm. full çektim. türkçeyi yetiştiremedim ama doğru strateji olmuş oldu. türkçede baya vakit kaybediliyor.
  • jelly bear  (20.02.21 15:11:33) 
Benim sorunum da süreyi bol zannetmekle başlıyor diyorum oo daha kaç saat var rahat rahat yetişir sonra bakıyorum yarım saat kalmış. 2 kere girdim alese birinden türkçeden başladım mat yetişmedi sonra mattan başladım 2. De bu sefer de türkçe yetişmedi. İki sınavdan da küsürat farkları saymazsak aynı puanı aldım. Yarın hobi olarak yine giricem inş bu sefer yetiştiricem.


  • hindistan cevizi  (20.02.21 15:37:03) 
Her bir bölümden 40-50 soru vardı sanırım. Yıllar önce girmiştim. Önce türkçeyi çözmüştüm ama çözerken gözüm hep saatteydi. Atıyorum 40. soruda maksimum 40 en en kötü 45 dakika geçmiş olması gerekiyordu. Kalan süremin hepsini matematiğe ayırdım. 87-88 almıştım. Benim yöntemim buydu. Çalışmadan girmiştim üstelik. Çünkü ortada çalışılacak bir konu yoktu. Temel şeyler tamamen.


  • ruhen hastayim ben  (20.02.21 16:53:10 ~ 16:54:53) 
Sonuncusu 2018'de olmak üzere 3 kere ales'e girdim, sırayla 93 93 96 aldım.

Eşit ağırlıkçı olarak konuşacağım. İlk 70 dakika matematik çözüyorum, yapamadığım ya da %100 emin olmadığım soruları işaretleyerek geçiyorum. 70 dakika sonunda kaçıncı soruda olursam olayım matematiği bırakıp Türkçeye geçiyorum. Genelde 50 soruya da bir kere bakmış oluyorum tabi. Ama 45 46'da olsam da bırakıp Türkçeye geçiyorum. Türkçe sorularını daha dikkatli çözüyorum, 60 dk ona ayırıyorum. Çok arada kaldıysam boş bırakıyorum ama matematikteki kadar boş olmuyor tabi. Son 20 dk hızlıca matematikteki yapamadığım sorularla uğraşıyorum, 2 3 dk kalırsa da Türkçe'deki sorulara bakıyorum. Matematik 46-3 Türkçe 49-1 yapmıştım son sınavda bu yöntemle.
  • signore  (20.02.21 19:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.