[]

kedi sahiplenmek

sokaktan 7-8 aylik bir kedi sahiplenilir mi?
evden kacar mi? sakin bir kedi. her zaman da kucagimda uyurdu yarim saat. sokak diyorum da is yerinin bahcesi. ama orasi da e5 dibinde. o yuzden korkuyorum yola kacarsa diye.

bahsetmistim daha once. maddi durumumu ve gerekli esyalari ancak hazirlayabildim. yani daha yeni sahiplenecegim. ayin 1inde maasimi alir almaz eve getirecegim.

ne olur sizce? nasil olur? ne yapayim? evde her esya hazir. o kediyle aramda cidden cok guclu bir bag hissediyorum. evladim gibi.

ne yapayim?

tesekkurler.

 
Evin pencerelerine sineklik yaptır maddi durumun izin verdikçe. Riske atma.
Kısırlaştır. Gerisini sevgi ve ilgi çözer. Yaşlı kediler bile sahiplenilir, 7-8 aylık dediğin bebek. Gül gibi geçinip gidersiniz. Eve alışınca değişebilir hareketleri. Daha coşkulu, rahat takılabilir.

  • jalapeno  (20.02.21 03:37:46) 
Evin kapısını açıp kapatırken dikkat ediyordum ben. Sonra o pimpirikli, panik halimin önüne geçemedim. Apartmana kaçarsa yakalarsın ama kaçırmamaya özen göster. Eve uyum sağlar yine de merak bunların göbek adı, kaçmaya yeltenmeyeceği kesin değil.


  • jalapeno  (20.02.21 03:39:56) 
Sokaktaki kedilerin ömürleri uzun değil. Evde olmakla ilgili sorunu olmazsa bence sahiplenilmesi normal. Eve alıştıktırdıktan sonra tekrar sokağa salmaz üzücü bir durum ama.

İç dış parazit bence en önemlisi. Sonrası kendiliğinden gelir. Böyle nispeten büyük kedi sahiplenince huyunu suyunu bilmek avantaj.

Kediler bizden hızlı ve atikler. Kedi yok diye rahatça mutfak kapısını kapatıyorum. Sonra farkediyoruz ki ben hızlıca girip çıktım sanırken, o içeri girmiş baş köşede benim dönmemi bekliyor oluyor. Kapıyı pencereyi ben tutarım kaçmaz diye düşünme.
  • baal  (20.02.21 08:27:55) 
Bu kadar güçlü bir bağ varsa al götür. Sakin bir kedi ise zaten kaçmaya yeltenmez. Veya kaçmaya yeltenmesi evi sevmediği anlamına gelmez. Bizimki üç ayliktan beri evde, dışarıdan ölümüne korkuyor bir iki kere çıkardığımızda panikledi, ama camdan kedi görünce çıldırıyor. 7-8 aylık olması seni korkutmasın, yetişkin bile eve alisabilir. Ki bahsettigin aylar daha bebek sayılır. Sineklik kesinlikle yaptırmalısın. Çok geç olmadan da kısırlaştır.


  • elorelia  (20.02.21 09:12:14) 
Aynı bağa sahip olduğum bir kedi vardı. Sokakta denk gelen ben değildim kardeşimin arkadaşıydı ve vermedi. Benim de kuşlarım vardı kabullendim ama çok ağladım. 1 sene sonra bakamıcam diye sahiplendirmeye kalkınca hemen aldım. O zamana kadar hiç konusu geçmemişti ama aklımdan gitmemiş. Aldığım en doğru kararlardan. Başta aşısı zartu zurtu kısırlaştırması zor süreç ama kısa sürüyor. bir havluyla tutup kutuya sokabilirsiniz yabancı olduğundan kendisi girmez


  • eatpraylaw  (20.02.21 16:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.