[]

Anayasa referandumu icin

Cok sayida mv.nin vekiligi dusurulurse veya direkt bir parti kapanirsa(misal hdp)
anayasa değişiklik referandumu için yine 360 mv. mi gerekir yoksa
(600-62(hdp mv. sayısı))*6/10=323 mv. mi?


 
Yine 360 aranır. Üye tam sayısının beşte üçü diyor çünkü.


  • signore  (20.02.21 02:25:19) 
Bu kesin dogruysa yeni anayasa cikmasi pratikte imkansiz gibi bir sey.


  • filmlovepenguin  (20.02.21 02:33:50 ~ 02:34:13) 
hdp kapatılırsa milletvekillikleri düşmez diye biliyorum bağımsız devam edebilirler. ama fezleke hazırlanıp hepsinin mv düşürülürse toplam vekil sayısı belli bir sayının altına düştüğü için 3 ay içinde ara seçine gidilmesi gerekir. her türlü anayasa değişikliğinin meclis tarafından yapılması güç.


  • astronom bey  (20.02.21 11:58:21) 
Şu an toplam sandalye sayısı 586 imiş, 352 vekilin imzasıyla referanduma gidilebiliyor sanırım. AKP ve MHP 340 olmalı, kalan sayı tamamlanamayacak bir sayı değil sanki.


  • John Bloor  (22.02.21 12:14:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.