[]

kedi idrar yolları

kedimin idrar yolları sorunu ile bir yıldır uğraşıyoruz. kedim dişi kısır 5 yaşında 14 aydır gitmediğimiz veteriner kalmadı. sonunda böbreklerinin hasarlandığını ve diyabet başladığını öğrendik. fakültede gittiğimiz hekim bize kızıl ekstratı ve beşeri bir tansiyon ilacı bir de laroxly verdi. ayrıca konserve diyabet maması yemesini söyledi. bir ay güç bela idrar yapma güçlüğü azaldı oturuşu düzelmese de bir seferde girip bağırmadan yapmaya başladı. ama antidepresan ölümüne kabız yaptı. zeytinyağ ve laksatiflere rağmen yapamadı. gittiğimiz hocaya defalarca söyledim. devam edin dedi. zaten verdiği diyabet mamasını da yemiyor. yarısını yiyor yarışı çöpe. tanesi 24 lira ve ben işsizim. bunu da ilettim yine bir çözüm sunmadılar. en son 3 4 gün önce kabızlığına dayanamayıp antidepresanı kestim. kesinlikle kaka yapamıyor çünkü dünya kadar ilaç vermek zorunda kalıyorum ona rağmen tam boşaltamıyor. sorun şu ki gittiğimiz hocaya ne soru sorabiliyoruz ne bilgi alabiliyoruz. tedaviyle ilgili sıkıntılarımıza asla cevap vermiyor. mesela tansiyon ilacını başladıktan sonra idrarda protein kaçağı + 1 iken +2 iki düzelmese bile kötüleşmemesini beklerdim. (böbrek yetmezliği yok henüz) lökosit çıkmaya devam ediyor. zaman zaman hala kum döküyor. hocaya ilettim ilaca alternatif var mı değiştirebilir miyiz diye ama cevap alamadım. ilacı yeni kesmeme rağmen idrar yaparken zorlanma hemen geri döndü. İstanbul'da gitmediğim veteriner kalmadı. yine en olumlu sonuç aldığım tedavi bu oldu. en azından idrar yapabiliyordu ama kaka yapamıyor. sorum şu benzer sorunları yaşayan insanların deneyimlerini öğrenmek. varsa uyguladıkları olumlu sonuç aldıkları tedavileri öğrenmek. hatta ve hatta istanbul veterinerlik fakültesinde bu hocadan tedavi almış insanların deneyimlerini öğrenmek. kedim çok uzun süredir acı çekiyor. en ufak bir bilgi kırıntısı önemli. şimdiden teşekkürler.




 
geçmiş olsun, çok üzüldüm.

bu tip durumlarda "hoca" sıfatına sahip olan veterinerler maalesef çok demode yöntemler uyguluyor.
operasyonlar dışında pek bir şey yapamıyorlar.

hayvana neden antidepresan veriliyor?
verilse de zaten kediler ve köpekler için özel olan bitkisel preparatlar var artık.
laroxyl'e falan gerek yok ki, yine kedilerin böbrekleri ve idrar yolları için özel ilaçlar var.
böyle tedaviler kalmadı artık, hayvanı bu ilaçlarla hasta edersiniz zaten.

nerede olduğunuzu söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım ama en kötü ihtimalle o "hoca"yı değiştirin, düzgün ve iyi bir kliniğe götürün diyebilirim.
işsiz olduğunuzu söylemişsiniz ama eminim şu durumda bile gereğinden çok daha fazla para harcıyorsunuzdur, en azından doğru bir tedavi için harcarsınız ve biter.
  • blatta hiberna  (20.02.21 01:30:45 ~ 01:33:08) 
teşekkürler. size mesaj attım.


  • imbat  (20.02.21 01:45:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.