[]

kariyerim ne tarafa gitmeli

merhaba, üniversiteden mezun olduktan sonra hemen hemen 2 senedir çalışıyorum. it'deyim. acemilikten ve para ihtiyacımdan ilk işime çok sorgulamadan girdim. şirket neredeyse konuştuğumuz hiçbir şeyi sağlamadı. beni resmen kafaladılar yani.

artık ayrılmayı düşünüyorum ve bir aydır beğendiğim şirketlerle görüşüyorum. iki tane kurumsal şirketten teklif aldım ama beklediğimden düşük geldi kabul etmedim.

öte taraftan bir danışmanlık şirketi gayet iyi bir maaşla teklif yaptı. cv'mi kariyerden bulmuşlar. kafamda bin tane soru işareti var. bu danışmanlık şirketi bildiğimiz patron şirketi ve 8-9 kişilik bir ekip var anladığım kadarıyla ama imkanları iyi. acaba bir süre daha kurumsalları mı kovalamalıyım yoksa danışmanlık iyi tecrübe mi sağlar? aslında data science tarafına yönelmek istiyordum ama biraz daha kendimi geliştirmem gerek onun için. sizce şu anlık nasıl bir seçim yapmalıyım?

 
sektörde yeniysen senin burada değerlendireceğin ilk şey "şirket imkanları" olmamalı. ilk önce işe bakman gerekiyor. o iş seni geliştirecek mi kariyerine olumlu katkısı olacak mı? ilk sorular bunlar olmalı."data science tarafına yönelmek istiyordum ama biraz daha kendimi geliştirmem gerek onun için" bu bence çok sakıncalı bir cümle. hazır sektörde yeniyken o tecrübeyi elde edeceğin yere girsen mesela? para zaten bir süre sonra gelir. hayatını sürdürebiliyorsan (verdikleri maaşla) o yeterli bu aşamada. senin şu an önceliğin "iş öğrenmek/geliştirmek" olmalı, şirket değil.

2 senelik biri gibi değil de 10 senedir çalışmış öğreneceğini öğrenmiş ve artık memur kafasına girmiş gibi anlattın kendini. pek mantıklı bulmadım düşünce tarzını.
  • siyahliadam  (19.02.21 23:22:25) 
sadece kendi harcamalarımı karşılamıyorum o nedenle gidip data scienceda gelişmek istiyorum diye düşük maaşa çalışamam. bahsettiğiniz ideal bir dünyada doğru olabilir ama herkesin hayatının kendi gerçekleri var.


  • hvala  (19.02.21 23:31:24) 
patron şirketlerinde iyi para kazanırsın fakat bilinirliğin düşük olur zaten bu yüzden kurumsal firmaların aksine yüksek fiyat verip kalifiye eleman almak isterler. (hayalleri hep kurumsallaşmaktır)

güzel paralar kazanırsın fakat 5 yıl sonra dönüp baktığında ilerlemediğini görürsün. ben iş hayatına şansımında yaver gitmesiyle Pepsi gibi bir firmada başladım. bana kurumsallık nedir nasıl uygulanır dibine kadar öğrettiler. kendi şirketimi kurduktan 6 ay sonra dönüp baktığımda tamamen bana verilen kurumsal vizyonla ilerliyorum. şuan alakasız bir kolda alakasız bir sektörde çalışıyorum fakat bana Pepsi'nin davrandığı gibi davranıyorum çalışanlarıma, onlar da bu sayede kendilerini daha güvenli daha ferah bir ortamda hissediyor.


özet: kurumsal tecrübe her şeydir
  • dirildimde geldim  (19.02.21 23:38:24) 
beğendiğin şirketlerle görüşmende sıkıntı yok ancak iki sene tecrübeli bir çalışanın çok fazla para pazarlığı yapacak durumu olmadığına ben de katılıyorum. siyahliadam'a tik atmasan da haklı olduğunu düşünüyorum. kariyerini düşünerek bir adım at ve daha düşük maaşlı olsa bile daha çok görev alabileceğin, cv'ni doldurabileceğin kurumsal bir yere git. patron şirketine gidersin sağlam bir yer değilse 2 gün sonra fotokopi memurluğu yaparsın belli olmaz bu işler.


  • roket adam  (20.02.21 00:28:01) 
Maas tatmin ettigi surece, calisma ortaminin iyi oldugunu dusundugum surece nerde kendini daha fazla gelistirecegine bakmalisin. It alaninda kurumsal/kucuk sirket ayrimi cogu alanda kalmadi kullanilan toollar gittikce daha da benzerlesiyor. Danismanlik sirketlerinde genelde buyuk firmalarla calisiliyor zaten. Onlarin yapilarini yine gorebiliyorsun.

Hangi yerde daha cok sey ogreneceksen orayi sec, sirket cv'de nasil durur diye cok ekstrem bir yer degilse dusunme. (Google'da intern'luk teklif gelirse acaba bir sey ogrenir miyim diye dusunme yani :))
  • fakyoras  (20.02.21 11:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.