[]

Evde oturup sürekli ders çalışmak

Sürekli evdeyim, haftaici uzaktan eğitimle ders verip geri kalan zamanlarda kpss ye çalışıyorum. Ama özellikle son haftalarda inanılmaz verimsiz bir hale geldi bu çalışmalar. İttire ittire çalışıyorum ama ne keyif alıyorum ne de bir şey öğreniyorum. Sürekli yorgun hissediyorum. Kaygım inanılmaz boyutlarda.

Ben size yaptıklarımı söyleyeyim, siz bana uygulanabilir önerilerde bulunun. Minnettar olurum.

Kronometre tutuyorum, 40 dk ders, 10 dk ara
Ders programı yaptım bugün Excel de
Her günun belli saatlerinde masa başında oluyorum. Mesela öğlen beş, akşam sekizde masa başında olmam lazım diye programlamaya çalışıyorum kendimi.
Bir haftadır kar kıyamet yüzünden yürüyüş yapamadım, yarın yürüyüş yapicam umarım
Çalışırken müzik dinlememe kararı aldım

Ama assiri sıkılıyorum, yani öyle bir sıkılmak ve gerginlik ki gözlüğüm burnuma ağır geliyor, o bile asabimi bozuyor. Gün içinde sürekli mutfakla çalışma masası arasında mekik dokuyorum. Aklımda sürekli felâket senaryoları, bu sene de olmayacaklar, olmazsa ne yapacagimlar, özel sektöre lanet olsun, oraya geri dönmek istemiyorum ama ücretli öğretmenlik maaşıyla nasıl gecinicemler, ben ne ara bu kadar kafayı yedim, stresle baş etmeyi neden ogrenemiyorumlar, kendime yuklendigim için kendime kizmalar, ara sıra yaştan vuruyorum kendime, yüzün bile kırış kırış oldu diyorum, bu sene de kazanamazsam ne olacak... Böyle en başa dönüp tekrar tekrar düşünüyorum bunları.

Zihnim stresten durma noktasında olduğundan çok basit, anlaşılır ve ikna edici tavsiyelerinize açığım. Gerisine hak verir, takdir eder, yapana imrenir ama uygulamam.

Çok teşekkürler şimdiden.

 
Selam, tüm sıkıntılarınızı bitirecek, mutsuzluğunuzu giderecek bir güç yok elimde maalesef. Sadece kendimde işe yarayan bir iki aktiviteyi söyleyeyim.

40 dakika çok uzun, ben tahammül edemiyorum mesaide bile o süreye. O sebeple 20/25dk çalışma, 5 dk mola şeklinde daha katlanılabilir oluyor. Bu 25 dk'yı da bir zamanlayıcıdan açın, bu süre içinde herhangi bir başka aktiviteye odaklanmayın, sadece alarmın sesine kadar çalışın. Pomodoro tekniği olarak geçiyor bu yöntem. Süre çok uzun olmadığından konsantrasyon dağılmadan bakacağınız işe bakabiliyorsunuz.

Ara verdiğiniz süreye de bir komedi dizisinin bölümünün bir parçasını veya dinlemekten zevk aldığınız bir parçayı sıkıştırabilirsiniz. 25 dk çalıştıktan sonra 5 dk bir şarkı dinlemek veya dizide bir kesit izlemek gibi.

Yine kendim için işe yarayan yöntem, spor yapmak. Günde 1.5 saat civarı, eve aldığım ağırlıklarla çalışıyorum. Sonrasında kafa olarak daha rahat olmamı sağlıyor. Buna benzer, orta eforda bir çalışma programı ile daha rahat biçimde güne devam edebilirsiniz. Orta efor dememin sebebi, yürürken genelde düşünce düşünceyi açıyor. Bu da daha fazla sıkıntıya sokabiliyor doğal olarak. Spor yaparken biraz zorlarsanız kendinizi, 1 saat kendinizi ortamdan ve düşüncelerinizden soyutlayabilirsiniz.
  • nehara  (19.02.21 21:46:30 ~ 21:48:32) 
merhaba, virüs ülkemizde ilk çıktığı günden eylüldeki kpss sınavına kadar evde oturup ders çalıştım. hem hastalık var diye hem de yüksek puan almam şart diye bırakın gezmeyi, evden dışarı adım dahi atmadım. benim motivasyonum, özelde iş bulmamın imkansız ötesinde olmasıydı. yani ya atanacaktım ya da yıllarca evde oturup iş bulmaya çalışacaktım. sürekli bunu düşündüm, kazanacağım parayla neler yapabileceğimin hayalini kurdum. aralık ayındaki ilk atamada atandım, 2 hafta içinde evraklarımı teslim etmem gerekiyor.

ben çok planlı değildim, süre tutayım falan olayım yoktu. öğlen 2 gibi başlıyordum, gece yatmaya yakın bitiriyordum. ama planlı çalışmak, şu gün şu konuyu bitireyim demek daha iyi tabii ki. evden çıkmamazlık yapmayın, benim mart-eylül arasındaki dönemde hiçbir şey net değildi panik hakimdi. şimdi kurallara ve saatlere dikkat ederek dolaşın, arkadaşlarınızla görüşün, dersle boğulmayın yani. ve geleceği bu kadar çok düşünmeyin, atanamazsam ne olur vs. gibi kaygılardan kaçının. sadece sıkı çalışacağım ve iyi puan alıp atanacağım düşüncesinde olun. öğretmenlik mezunusunuz sanırım, öğrencilere bir şeyler aktarırken yaşayacağınız mutluluğu hayal edin, kaç kişinin hayallerini ve yapabileceklerini etkiliyebileceğinizi düşünün. başarılar dilerim.
  • candide  (19.02.21 21:50:24 ~ 21:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.