[]

Belediye Arsamın Yerini Değiştirmiş

Merhaba,

Yine ilginç bir olayla karşınızdayım. İzmir’in merkezi bir ilçesinde 100m2 arsamın üzerinde 3 katlı bir binam var. Belediye burayı kamulaştırmak istediği için uzlaşma komisyonuna davet etti beni, gittim, gittiğimde öğrendim ki aslında mevzu bahis kamulaştırma benim bina üzerinden değil, benim binanın arazisini belediye çok geçmiş bir zamanda yol olarak belirlemiş, arsasını da başka yere taşımış, taşıdığı yer de tarihi bir binanın arsası, benden almak istedikleri arsa da bu arsa, normalde 15 kat imar izni olan arsamın yerine hiç bir değeri olmayan, hiç bir şey yapamayacağım bir arsa vermişler, milyon liralık arazimin bedeli de yüz elli bin ₺ olmuş. Üç katlı binanın durumunu ise anlayamadım bile, her sene vergisini ödediğim bina şimdi arsası bize ait olmayan, alınıp satılamayan bir şeye dönüştü. İnanılmaz bir mağduriyet söz konusu. Hiç bir şey yapamazsınız, bu arsa değişikliği olalı çok olmuş, itiraz etmemişsiniz diyorlar, ama benim bilgim yoktu.

Yapılabilecek bir şey var mıdır sizce?

 
Biraz klişe olacak ama bu kadar ciddi bir durumda buradan görüş almaktansa bu konularda uzman bir avukatla hızlıca iletişime geçmek daha iyi olur. Gerçekten ciddi bir mağduriyet var gibi duruyor.


  • biravekahve  (19.02.21 18:03:22) 
Yeni geldim uzlaşma komisyonundan, avukatla görüşmeden önce belki duruma aşina insanlar vardır diye buradan yazdım. Avukat ile de görüşeceğim yarın.


  • deneme  (19.02.21 18:09:25) 
Belediye bu tarz işlemi yapabiliyor ve askı süresi var. Sanırım 1 aydı. O tarihten sonra itiraz hakkınız kalmıyor. Değer kaybı söz konusu ise konunun uzmanı bir avukattan destek almak şart.


  • fikox  (19.02.21 19:50:08) 
Bir de en çok merak ettiğim konu, üç katlı binaya ne olacak? Binamın arsasını altından çekip götürmüşler, bina yolun üzerinde gözüküyor. Peki bu binaya ne olacak?

@Fikox keşke haberimiz olsaydı o süreçten, yıllar sonra öğreniyoruz.
  • deneme  (19.02.21 20:17:05) 
Askı süresi var denmiş. Bir keresinde böyle bir konuyu konuşmaya belediyeye gitmiştim, memur "o askıya çıkılan panonun yerini ben bile bilmiyorum, müdürün odasında olabilir" demişti.

İşlerine gelmediği için tebligat gibi bir zorunluluk koymamışlar kendilerine
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (19.02.21 20:54:50) 
Evrak gormeden zor ama asiri mantiksiz geldi. Belediye 18. Madde uygulamasi yapar bununda sartlari bellidir arazi tasimasi diye birsey olmaz muhakkak altinda farkli nedenler vardir.

Dava acmani oneririm. 1/1000 ve 1/5000 plan ve parselasyon alim satim tarihi itibari ile bina ruhtsat durumuna bakmak lazim. Arazinin kamulastirmasi ile binanin enkaz bedeli ayri hesaplanir.

Dava icin avukat belediye islerini takip etmen icin imar plan islerine hakim harita muhendisi yada sehir plancisi bulup danismalisin
  • Fritz-X  (19.02.21 22:27:38) 
Mülkiyet haklarıyla ilgili konularda dava süresi 10 yıla kadar oluyordu galiba. Yanlış bilgi vermiş olmayayım gerçi, bu konulardan anlayan avukat çözer bunu. Emlak uygulaması deniyor galiba.


  • firez  (19.02.21 23:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.