[]

Çocuk sahibi olma sağlığı

Merhabalar.

Basit bir tıbbi bilgiye ihtiyacım var. Eşimle evlendiğimizde çocuk istediğimiz için, hiç uğraş vermeden ilk çocuğumuz oldu.

Aradan geçen süreçte eşim ikinci çocuğu da istedi, ben de tamam dedim. Fakat bu sefer eşim yumurtlama dönemi testlerinden tutun, yiyip içeceğimize kadar planlı programlı sürdürmek istedi bu süreci. Biraz da çevresinde engelli çocuk doğumunun fazlalığından dolayı endişeliydi. Sperm kalitesi için şunu ye, bunu iç, soğukta bulun, şu gün şu saatte hazır olalım vs. gibi.

O kadar fazla dikkat etti ki her şeyin kusursuz olmasına, nihayetinde birliktelik sadece çocuk amacına yönelik oldu. Normalde çok sağlıklı bir cinsel hayatımız var. Doğrudan çocuk yapmaya yönelik olduğu için deneme çok kısa sürdü. Ben her nedense az miktarda boşaldığımı düşünüyorum. Fazla etkilenmeden boşalmam nedeniyle kalitesiz sperm transferi falan olmuş mudur?

Çocuk olur olmasına da, bu acele yüzünden (yumurtlama gününü kaçırmamak için) etkili bir ilişki olmadı bence. Bu etkili olmaması yüzünden sağlıksız çocuk olur mu yoksa sperm spermdir. Zaten sağlıklıysa sağlıklıdır. İlişki süreci buna etki etmez mi?

 
Sperm ilişki sırasında üretilen bir şey değil. Belki miktar konusunda sıkıntı olmuştur, ama sonuçta ihtiyaç olan tek bir sperm.


  • burfak  (19.02.21 15:42:09) 
sperm olayı Ulubatlı Hasan'a benzer. tek bir askerin bayrak dikmesi her şeyi halleder :) sperm sürekli üretilen bir şey. Yanlış hatırlamıyorsam eğer, sperm sayımı gibi olaylarda en doğru yanıtı alabilmek için son ilişki/mastürbasyondan sonraki 3. gün en doğru sayıyı, grafiği veriyormuş.. Böyle hatırlıyorum, yanlış da olabilir.


  • silah taciri  (19.02.21 16:03:36) 
Sperm'e bir şey olmaz da böyle stres yapmaya devam edersen kuş öldü beybi olur.
Testesteron seviyeni arttırmaya çalış.

  • aids rakun  (19.02.21 17:00:59) 
İsteksiz bilmemneden sakat çocuk doğar lafını çok yanlış anlamışsın.


  • elorelia  (19.02.21 20:33:04) 
hocam millet savaştan kaçıp 2 kişi mülteci çadırına giriyor, 10 kişi olarak çıkıyor. siz bence çok deneysel kasmışsınız yahu. bir de ilk çocuğu da sağlıklı dünyaya getirmişsiniz o yüzden gerisi de gelir bence.


  • makarnavodka  (19.02.21 21:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.