[]

magic mouse muadili mouse

merhabalar. çalışırken macbook air kullanıyorum. evde sürekli laptopla çalışmak boynumda ciddi sorunlar yaratmaya başladı. o yüzden artık yükselticiyle çalışmak zorundayım. bu da mecburen laptopa ekstra bir klavye ve fare takmak zorunda kullanmak demek.

evde standart birer tane kablolu klavye ve bluetoothlu logitech farem var ama bunları macbookla kullanmak çok işlevsiz. standart fare, klavye takınca mac'i mac yapan, trackpadin o bütün güzellikleri ortadan kayboluyor. tüp takılmış ferrariye dönüyor bilgisayar.

magic mouse'un bu sorunun çözümü için iyi bir alternatif olabileceğini düşünmüştüm ama onun yorumları da pek iyi değil. yani fonksiyonlar bakımından bir trackpad'in sağladığı hissiyatı, kullanışlılığı karşılamıyor anladığım kadarıyla.

magicmouse, trackpad kullanan arkadaşlar tavsiyelerinize muhtacım. sizce ne kullanmalıyım? bu ürünlere dünya para verip sonra hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.

 
Eğer mouse şart değilse bir adet magic trackpad almanı öneririm. Uzun yıllardır magic trackpad ile kullanıyorum, pahalı ama parasını hak eden bir alet mac kullanıyorsan.


  • roket adam  (19.02.21 12:05:27) 
@roket adam +1

Özellikle fare lazım değilse (tasarım şu bu) almayın, trackpad süper bir şey.
  • plutongezegendegilmi  (19.02.21 12:08:22) 
magic keyboard ve magic trackpad en makul kombinasyon olacak sanırım.

eski jenerasyon pilli mi kullanıyorsunuz yoksa yeni şarjlı mı? pilli olan klavye ve trackpad'in pilleri ne kadar dayanıyordur acaba.

mesela normal pilli bluetooth logitech mouse'a bimden aldığım ucuz pilleri taktığımda 2 aydan fazla götürüyor neredeyse ne zaman taktığımı bile hatırlamıyorum.

şarjlı olmayan eski nesil magic klavye ve trackpad'lerde bu pil durumu nasıldır acaba.
  • benevolent sun  (19.02.21 12:21:56) 
Trackpad'in de klavyenin de şarjı yaklaşık 1 ay gidiyor, ki günde 12 saat kullanıyorumdur. Şarj işin ortasındayken biterse de 5 dakika ara veriyorum, o genelde gün sonuna kadar götürüyor. Magic mouse da öyleydi. Pilli olanları bilmiyorum, ama klavye sonuçta ne kadar şarj yiyebilir ki?


  • plutongezegendegilmi  (19.02.21 12:28:51) 
şarjlı olanların performansı hakkında internette yeterince bilgi var herkes memnun ama pilli olanlar hakkında yeterince yorum bulamadım.

trackpad'i kesin ikinci nesil şarjlı olanlardan alacağım çünkü ergonomisinin de daha iyi olduğu söyleniyor eskisine göre.

magic keyboard'da ise eski nesil ile yeni nesil arasında pil ve şarj dışında bir fark yok. o yüzden eski neslin pil performansını merak ediyorum sadece. eğer normal bir mouse gibi pil değiştirirken en son ne zaman taktığımı unutacaksam sorun yok ama 2-3 haftada bir pil değiştirmek zorunda kalmak can sıkıcı olur.
  • benevolent sun  (19.02.21 12:43:31 ~ 12:43:41) 
klavyem 2. nesil yeni olandan. ayda bir falan şarj ediyorum.

trackpad'im 1. nesil, pilli olanından. şarjlı pil aldım 4 tane döndüre döndüre kullanıyorum, biri çalışırken diğeri şarjda duruyor. pil 2 hafta falan gidiyor. ikinci neslin ergonomisi bence de daha iyi, klavyede de fark var bu arada. birinci nesil daha dik duruyor, ikinci nesil daha yatay. ama tabii arada fiyat farkı var, tercih sizin.
  • roket adam  (19.02.21 14:00:17 ~ 14:00:54) 
çok sağolun. her ikisini de 2. nesil olarak sahibinden.com'dan almaya karar verdim.


  • benevolent sun  (19.02.21 14:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.