[]

diş çürümesi iyileştirilebilen bir hastalık mı

arka dişlerimde bazı siyah lekeler oluştu. dişlerime normalin üstünde çok iyi baksam, yani günde 2 değil 3 kere fırçalasam, listerine kullansam, oxyjet falan alsam, diş ipi kullansam, zamanla bunlar iyileşir mi? yoksa sadece daha kötü olmasını mı durdurmuş olurum?




 
Dişte iyileşme yoktur ki, hasta kısım alınıp protez yapılır. Derinin morarması gibi bir şey değil çürüme, besin taşıyan damarlar sadece dişin üretildiği kökte var.


  • Tochinoshin  (19.02.21 00:33:16) 
onlar diş taşı olabilir. bende de vardı (kök kısmına doğru) temizletince beyaz haline döndü.


  • bohr atom modeli  (19.02.21 00:49:47 ~ 00:50:19) 
evet ve çok yavaş olduğu için bunu sağlayamıyor, bu konuda iyileştirme sürecini hızlandıran çalışmalar var hatta fda dan onay bekleyen bir ilaç var ama şimdilik piyasada değil.


  • Big bada bum bum  (19.02.21 00:50:08) 
şu ana kadar bende olmadı. o sebeple dolgu yaptırdım büyümesin diye. yaptırmasam ne olurdu belki 20 yıl sonra kötüleşirdi. ağrı yoksa yaptırmam bir daha zaten. diş ipi yapmaya çalışıyprum her gün ve yumuşak fırçalama


  • ShadowOfMoon  (19.02.21 01:25:57) 
Dislerime iyi bakan biriyim ama çürük oldu sonuçta.
Pandemi de girince disciler kapandi 5 ay kadar gidemedim. Sonunda o çürük ebesininki oldu. Normalde tek dolgu ile hallolacak yerde disi devitalize etti üstüne porselen dolgu yapti saglam para girdi.

O yüzden bence dişçiye gidin.
  • logisticsmanager  (19.02.21 02:27:03) 
dis curumesini geriye cevirebilen bulusu yapan adam direk nobel alir, simdilik caresi yok, dolgu ile yavaslatilabiliyor sadece.


  • cooperr  (19.02.21 07:33:54) 
dişçimin söylediğine göre ne yaparsan yap hiçbir çürük iyileşmez, her gün daha kötüye gider. çürük kısmın temizlenip doldurulması gerekir.


  • d e j i n  (19.02.21 13:14:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.