[]

Junior yazılımcılara soru

Maaşlarınız yüzde kaç arttı? Önümdeki ilk 3 yılı başlangıç olarak %25-30 alırım diye planladım, ilk zammım olacak. Çünkü kimisinin 40 bile aldığı olmuş ilk zam olarak, duyuyorum. Ben de 25 üstü bekliyorum ama emin değilim. 10k 15k alsam bu kadar olmaz belki ama ilk maaşa olabilir dediler.

Bir de beni geren, ekipte danışmanlıktan bizim şirkete senior olarak başlayan arkadaşlar var. Değeceğini düşündükleri için, yönetici ikna ettiği için kadroya geçtiler. Şu sıralar yönetici ile görüşmüşler sanırım gitmeyi düşünüyorlarmış. Yani ikna ederek kadroya alan yönetici, işler kötü arkadaşlar pek zam yapamıyorum diyorsa bir sıkıntı var demektir sanki.

Benim de biraz keyfim kaçtı. Planarımda yakın zamanda iş aramak/değiştirmek yok. 1-2 sene burada önüm açık, yeni kurulan ekipte de yine tek mobil yazılımcı olarak devam edeceğim. O yüzden yakın zamanda ayrılmak istemiyorum.

5k alan birisi ne kadar zam alır yorumlarınızı bekliyorum. Zam konuşması henüz bazı kişilerle yapılmadı. Sadece performans değerlendirmeleri yapıldı, o güzel geçti. Zam için görüşüldüğünde de tavrımı ona göre alayım piyasayı bilirsem.

Yer: İstanbul, Çalışan sayısı: 1000-1500

 
@biseysorcaktim, valla güya hedefleri tutturamamışlar, ceo bile ajitasyon yapıyordu


  • ananiyimioguz  (18.02.21 21:36:29) 
%40'tan asagisi kurtarmamali seni.


  • lemmiwinks  (19.02.21 10:35:03) 
@lemmiwinks +1

Öte yandan "yeni kurulan ekipte tek mobil yazılımcı" olmak epey kötü bir şey kariyer açısından.
  • plutongezegendegilmi  (19.02.21 11:15:45) 
@plutongezegendegilmi + 1
bir ekipte alaninda tek kisi olmak junior ise buyuk sikinti. yardim alabilecegin, sana yol gosterebilecek biri olmamasi gelismeni kotu yonde etkileyebilir. bircok seyi kendin ogrenip kendini gelistirirsin ama bircok seyi de gozden kacirabilirsin.

  • lemmiwinks  (19.02.21 11:21:21) 
Evet o sorunu şuanki ekipte yaşadım, 1 yıldır yakınıyorum danışacak aynı frekansta kimse yok diye. Aynı dili kullanan bile kimse yok.

Zaten o yüzden yeni kurulacak ekipte benimle aynı dili kullanan ama web veya backhand yazan arkadaşlar olacak diye oraya aldılar. Artık her şeyi danışabileceğin birileri olacak çözüyoruz senin sıkıntını dediler 2 ay önce.

Yoksa tek başıma gerçekten çok zor. İşi hallediyorum memnunlar da baya amatörlükler vardır kesin. Code review yapacak birileri gelsin artık ben de istiyorum. Yeni yıl planında ben artık yeni ekipteyim ve kapsamı genişledi. Umarım zamları da aynı oranda etkiler :/
  • ananiyimioguz  (19.02.21 14:28:17 ~ 14:29:05) 
iş aramak değiştirmek planlarınızda olsun hele junior birisi için.


  • nuisance  (19.02.21 15:34:42) 
%15 verdiler bastım istifayı önce %80 artış veren bir yere geçtim. İhbar sürem dolmadan %120 veren bir yer buldum.

Değiştirmesem enayi gibi 15 20 artışa tamah etmek zorunda kalacaktım. 2 yıldır ilk iş yerindeyim.
  • kaptan maydanoz  (19.02.21 16:02:10) 
her yerde karlılıktan bahsedip fink atarken konu zam ve prime gelince "irkidişlir ilimizdi ilmiyin sibiplir" diyen kurumlardan nefret ediyorum. benimki de bunlardan biriydi, duysan oo kurumsal mekan dersin.

neyse ki iş buldum da siktir olup gidiyorum. ^^


özet: lütfen iş ara, emin ol aç köpek gibi kapıyorlar biraz ortalama üstü yazılımcıyı. hele de mobil.
  • piremses  (19.02.21 16:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.