@crucio +0.5, tam 1 değil, çünkü:
Evet, yapmadan öğrenmek mümkün değil. Hatta bence video izlemek başta zararlı bir şey bile, öğrenmeyi baltalıyor. Ben öğrenirken hiç video izlemedim, zaten video falan da yoktu o zamanlar. Referans kitap vardı, takılınca açıp bakıyordum.
Öte yandan sadece proje yapmak da yeterli değil, sadece proje yaparsan mantığı anlamadan, yüzeysel bir şekilde öğrenip geçersin. Hele de ezber yeteneğin iyiyse 3-5 bişey yaptıktan sonra "kaptım bu işi" diye düşünürsün, eksiğini de farkedemezsin, çok insan düşüyor bu hataya.
Yani proje yap, ama yanında algoritma pratikleri var, onları da yap. Bir de kullandığın dil neyse açıp dökümantasyonunu oku, kaputun altında işler nasıl yürüyor onları öğrenmeye çalış.
Bir de evet, github'dan kod oku. Başta sıkıcı/anlamsız gelebilir, kod okumayı öğrenmek, bu adam burayı niye öyle değil de böyle yapmış diye sorma alışkanlığını kazanmak biraz zaman alıyor. Ama (kulağa komik gelse de) kod yazmak sosyal bir iş, en çok başkalarından öğreniyorsun.
0